Yorick de Groot
Yorick de Groot Photographer: van der Kloet Foto & Videoproducties BV

Beachkoppel Boermans/De Groot verliest EK-finale

15 augustus 2021 om 21:57 Volleybal

WENEN (ANP) - De beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben niet voor een verrassing kunnen zorgen in de finale van het Europees kampioenschap in Wenen. Het Nederlandse koppel was in de spannende eindstrijd net de mindere van de toernooifavorieten, de Noren Anders Mol en Christian Sørum. Die wonnen in drie sets: 21-19 24-26 15-12.

De eerste set ging tot halverwege gelijk op totdat de Noren een tussensprint plaatsten, die de Nederlanders niet wisten bij te houden. In de tweede set namen Boermans en De Groot een voorsprong van vijf punten, maar kwamen de Noren weer terug tot 20-20. De Nederlanders wisten in de verlenging uiteindelijk toch de set te winnen.

In de beslissende set namen de Nederlanders een voorsprong van drie punten die de Noren wisten te repareren. Die klap kwamen Boermans en De Groot niet meer te boven.

Het Nederlandse koppel is ondanks het zilver de verrassing in Wenen. Ze spelen nog geen jaar samen en speelden hun eerste EK. Mol en Sørum, de olympisch kampioenen van Tokio, werden in 2018 en 2019 ook al Europees kampioen.

advertentie
advertentie