Vleermuis
Vleermuis Vleer

Schoonheden van de nacht

31 augustus 2021 om 16:29 Lokaal Deel je nieuws

Schoonheden van de Nacht

Tijdens de ‘Nationale Nachtvlindernacht’ bekijken op vele locaties in Nederland mensen met elkaar nachtvlinders. De nachtvlindernacht is bedoeld om enerzijds het grote publiek kennis te laten maken met nachtvlinders en anderzijds om op één moment nachtvlinderwaarnemingen uit het hele land te verkrijgen. De ‘Nationale Nachtvlindernacht’ bestaat officieel sinds 2005 en is een initiatief van De Vlinderstichting. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn er rond de 2400 soorten!  

Op vrijdag 3 september gaan we na zonsondergang op het Natuurcentrum o.l.v Johan Sterk de schoonheden van de nacht bestuderen. We gaan nachtvlinders vangen, determineren en documenteren met Francien Walraven, Heleen  Wessels  en Els van Lis. Daarnaast begeleidt vleermuisspecialist Tim Breur (Breur Ecologie)  een vleermuisexcursie in de omgeving van het Natuurcentrum. En met faunaspecialist Richard Slagboom (NVWA, Prachtlint,  Arvalis)  kan je gaan zaklampvissen.

Vrijdagavond 3 september (NB met uitloop naar zaterdagavond 4 september mochten de weersomstandigheden niet geschikt zijn), geschikt voor alle leeftijden.

Aanvangstijd: 20:30 uur  / terrein open om 20.00 uur, gratis toegang

advertentie
advertentie