Linette Trapman
Linette Trapman Lisa Forman

Nieuwe aanbieder voor jeugdzorg in Drechtsteden

10 september 2021 om 13:54 Zakelijk Deel je nieuws

DRECHTSTEDEN - Kunstenaar Linette Trapman, bekend van haar boeken, lezingen en tekenlessen start met een eigen praktijk in zorgverlening en creatieve therapie. Afgestudeerd als HBO jeugd- en gezinsprofessional begeleidt zij in haar praktijk CHAYA Zorgverlening gezinnen en kinderen met autisme of hooggevoeligheid.

Rust in het gezin door professionele begeleiding

Het gezinsleven is tegenwoordig een hele uitdaging. Veel ouders lopen erin vast. En dat is heel begrijpelijk en is niets om je voor te schamen, zo meent Trapman. Ze zegt: “Als een kind daarnaast ook nog een beperking heeft, kan dat voor ouders maar ook voor de rest van het gezin nog een extra belasting zijn. Problemen op meerdere gebieden kunnen veel stress opleveren. Hierdoor is het soms moeilijk om als ouders weer de controle te krijgen en een prettige sfeer in huis te hebben en te houden. Gezinsbegeleiding kan in dit geval helpen. CHAYA Zorgverlening ondersteunt het gezin bij alles waar hulp bij gewenst is zodat er weer balans en rust komt”.

Groeiworkshops

Voor kinderen die niet begeleid worden door CHAYA maar wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken zijn er groeiworkshops met o.a. thema’s als zelfvertrouwen, faalangst, dicht bij jezelf blijven of voor jezelf opkomen. De middagen zijn laagdrempelig en staan in het teken van creatief bezig zijn en groeien. De groep bestaat steeds uit maximaal zes kinderen van 7 t/m 12 jaar die allemaal hetzelfde ervaren. De eerstvolgende middag staat gepland op woensdag 13 oktober van 13.30 – 15.30 uur in Bibliotheek AanZet te Sliedrecht en heeft als thema ‘Vertrouwen in jezelf’. De kosten bedragen € 30,- p.p. Na afloop gaat er informatie over het thema mee om thuis verder over door te kunnen praten en is er voor ouders gelegenheid om contact op te nemen bij vragen.

Begrip

Contact opnemen met een zorgverlener kan best een stap zijn, weet Trapman. “Gevoelens van onmacht, twijfel en falen kunnen een rol spelen. Als ouder van een kind met beperking weet ik dit, begrijp ik het en kan ik het invoelen als geen ander. Ook als er ernstige gedragsproblemen thuis of op school spelen. Een professional die tegelijkertijd uit eigen ervaring spreekt en echt weet hoe het voelt, is voor veel ouders een pré.”
Voor verdere informatie: www.chayazorgverlening.nl

advertentie
advertentie