Afbeelding
Suzanne Heikoop | She Fotografie

Burgemeester maakt zich zorgen over werkdruk college

31 mei 2018 om 10:04 lokaal

SLIEDRECHT Burgemeester Bram van Hemmen van Sliedrecht maakt zich zorgen over de toenemende werkdruk voor de twee wethouders die zijn overgebleven na het vertrek vorige week van wethouder Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie).

door André van der Vlerk

Van Hemmen zei dat dinsdagavond tijdens de oordeelsvormende raad. Aanleiding was een vraag van D66-raadslid René de Munck die zich afvroeg in hoeverre de twee resterende wethouders Hans Tanis (SGP-ChristenUnie) en Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) de kwaliteit van hun werkzaamheden kunnen waarborgen. De taken van Dijkstra zijn bij hen ondergebracht.

DEMISSIONAIR In reactie hierop antwoordde Van Hemmen dat niemand gebaat is bij een 'halvering' van het college. Verder benadrukte hij dat burgemeester en wethouders in afwachting van een nieuw college demissionair zijn en dat er in deze periode alleen urgente zaken worden opgepakt. ,,Dit zijn omstandigheden die je niet voorkomt", aldus de burgemeester. ,,Een andere wethouder inwerken vergt veel tijd en dat is in korte tijd niet handig. Ik kan wel constateren dat het druk is voor het college en in dit opzicht maak ik me zeer grote zorgen over de werkdruk van met name de twee wethouders. Die hebben een fors aantal taken bij elkaar."

Dijkstra werd vorige week woensdag in Almere benoemd tot wethouder. Hij trad daarmee als zevende wethouder toe tot het Almeerse college van b en w. Dijkstra liep in Sliedrecht anderhalf jaar stage alvorens hij de overstap maakte naar de Flevolandse gemeente.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie