'Zing Nederlands met me' zoekt hulp

3 juni 2018 om 19:32 lokaal

SLIEDRECHT Op initiatief van de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS) wordt binnenkort gestart met het project 'Zing Nederlands met me'. Hiervoor zoeken zij samen met Participe vluchtelingenbegeleiding naar zangers, muzikanten en een dirigent.

door Jan Wieman

Nieuwkomers helpen bij het leren van de Nederlandse taal door samen liedjes te zingen, dat is het idee achter dit project. Volgens Brits onderzoek gaat het leren van een andere taal sneller door liedjes te zingen, dat geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Het idee om migranten en vluchtelingen via het zingen te helpen sneller de taal te leren van het land waar zij zich vestigen en hen zo te helpen bij het inburgeren, vindt zijn oorsprong in België en werd overgenomen door poptempel Paradiso in Amsterdam. Inmiddels heeft het idee zich als een olievlek verspreid over Nederland en besluit ook SWS dit project op te zetten.

,,Maar bij 'Zing Nederlands met me' gaat het niet alleen om het leren van het Nederlands. Zingen is ook leuk en gezellig en mensen maken contact met elkaar en kunnen even ontspannen. Iedereen kan meedoen. Ook is het fijn als mensen aansluiten die al enige ervaring hebben vanuit een kerkkoor, gospelkoor, popkoor of noem maar op", zegt Charlotte Brouwer van SWS. Ook mensen die allerlei muziekinstrumenten kunnen bespelen om de zangers en zangeressen te begeleiden zijn nodig. En dan is er natuurlijk nog de dirigent die de begeleiding van het geheel op zich wil nemen.

Brouwer ziet het als een mooi en uitdagend project waarin de nieuwkomers de taal makkelijker en beter leren en kennis maken met de Nederlandse cultuur en tegelijkertijd samen met de andere zangers en muzikanten contact maken en leuke momenten beleven.

SWS is bezig om een geschikte locatie te vinden waar de bijeenkomsten van 'Zing Nederlands met me' gehouden kunnen worden. Meezingen of muziek maken? Aanmelden kan via info@welzijnswerksliedrecht.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie