Daniëlle aan het werk in haar eigen praktijk
Daniëlle aan het werk in haar eigen praktijk Romy den Otter

Daniëlle is 'Gewoon VolDaan'

4 juni 2018 om 11:42 lokaal

SLIEDRECHT Daniëlle Zwanink, geboren in 1970 in Sliedrecht, is gelukkig getrouwd en moeder van drie dochters. Ze schrijft al vier jaar regelmatig blogs die zij op Facebook post. Deze persoonlijke verhalen werden op social media erg positief ontvangen. Ook een uitgever las mee en zag er wel een boek in. 'Gewoon VolDaan' is het uiteindelijke resultaat. Het is een bundel van de blogs van Daniëlle, die gaan over haar worsteling om blijvend gewicht te verliezen.

door Romy den Otter

,,Zo'n acht jaar geleden woog ik 102 kilo", vertelt Daniëlle. ,,Dat was voor mij een kantelpunt, na het zien van de vakantiefoto's besloot ik het roer om te gooien. Vastberaden om mijn levensstijl blijvend te veranderen, begon ik met hardlopen en ben ik op mijn voeding gaan letten. Krap een jaar later woog ik 23 kilo lichter."

Om op dat gewicht te blijven is niet altijd makkelijk, maar Daniëlle houdt het nu al zeven jaar vol. Vorig jaar rende zij een halve marathon, iets wat zij eerder voor onmogelijk hield. ,,Dat ik blijvend ben afgevallen en nu een balans gevonden heb in mijn leven maakt me wel trots. Afvallen is een strijd, het is echt niet makkelijk. In mijn boek schrijf ik hier ook over. Mensen voelen zich vaak verloren als het afvallen niet lukt. Ik wil door mijn verhalen en mijn werk vooral aan anderen laten zien dat het lastig, maar niet onmogelijk is."

Ongeveer vier jaar terug begon Daniëlle met haar werk als gewichtsconsulente, om zo ook anderen te helpen in hun strijd tegen de kilo's. ,,Het is heel fijn om iemand fitter te zien worden en op te merken dat iemand steeds beter in z'n vel gaat zitten. Ik wil mensen in mijn praktijk meegeven dat een verloren moment nog geen verloren dag is, en een verloren dag geen verloren week. Dit houd ik voor mezelf ook steeds in gedachten."

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is 'Gewoon VolDaan' geen afvalboek. ,,Er staan een aantal recepten in mijn boek, maar het grootste deel bestaat uit mijn blogs", vertelt Daniëlle. ,,Ik schrijf over allerlei onderwerpen. Het gaat van corrigerend ondergoed tot boodschappen doen tot het verzinnen van smoesjes. Zelfspot staat in mijn blogs centraal, maar ook onzekerheid is een rode draad in mijn stukjes. Ik denk dat het mensen vooral aanspreekt, omdat het herkenbaar is."

Ook op de kaft van het boek is de worsteling van Daniëlle weergegeven. ,,Ik heb deze foto voor op de kaft gekozen, omdat deze de lading van mijn verhalen dekt. Mijn BMI is nog steeds iets te hoog, maar ik ben tevreden met wat ik heb bereikt en hoe ik er nu uitzie. Ik hoef geen maatje 36, maar ik wil ook geen maat 46 meer. Ook de titel geeft weer hoe ik mezelf zie. Ik ben gewoon VolDaan."

Het boek 'Gewoon VolDaan' is bij Daniëlle in de praktijk te koop en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Waard, uitgeverij Adoremi en te bestellen via bol.com.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie