Afbeelding
pixabay.com/hansmarkutt

Sliedrecht weer stap dichter bij nieuw sportpark

6 november 2021 om 14:42 Politiek

SLIEDRECHT De gemeenteraad buigt zich binnenkort over de plannen om sportpark Sliedrecht Buiten te realiseren. Het sportpark moet ruimte bieden aan zowel voetbalvereniging VV Sliedrecht als ook tennisvereniging SLTC. Het plan is om het sportpark te combineren met een recreatief knooppunt.

Een lang gekoesterde wens van voetbalvereniging VV Sliedrecht en de gemeente om een nieuw sportpark te realiseren is weer een stap dichterbij. De gemeenteraad gaat komende maand in gesprek over een nieuwe ruimtelijke inpassing van sportpark Sliedrecht Buiten. 

HORIZONTALE VARIANT Het college stelt de raad voor om te kiezen voor een ‘horizontale variant’ die parallel aan het spoor komt te liggen, waarbij ook ruimte is voor tennisvereniging SLTC. De ‘horizontale variant’ sluit daarbij beter aan op de plannen uit de Omgevingsvisie en de Koers 2030 dan de oorspronkelijke ‘verticale variant’. 

RECREATIEF KNOOPPUNT De gemeente wil sportpark Sliedrecht Buiten combineren met een recreatief knooppunt ten noorden van de Betuweroute. Het recreatief knooppunt kan dienen als uitvalsbasis om het buitengebied te ontdekken. Het plan is om het gebied in te richten met toegankelijke fiets- en wandelroutes, ruimte voor horeca en bijhorende parkeervoorziening.

De gemeenteraad gaat 23 november in gesprek over de plannen en de kosten die in de voorbereiding nodig zijn om sportpark Sliedrecht Buiten te realiseren. Op 14 december neemt de gemeenteraad een besluit.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Esther Coumans

advertentie
advertentie