Afbeelding
Joop den Hartog

Sterk optreden v.v. Sliedrecht in oefenduel

21 november 2021 om 11:23 Voetbal

SLIEDRECHT Door diverse coronabesmettingen bij de tegenstander kon zaterdag 20 november de competitiewedstrijd tussen Sliedrecht en Montfoort SV’19 niet doorgaan. Om dezelfde reden werd ook de wedstrijd van A.S.W.H. (2e divisie) tegen G.V.V.V. uitgesteld, zodat beide teams tegen elkaar uitkwamen in een oefenduel op sportpark Schildman in H.I.Ambacht.

door Joop Hartog

Beide teams hebben er een leuke en leerzame partij van gemaakt, die in een 1-1 gelijkspel eindigde. Sliedrecht was hiermee natuurlijk de morele winnaar tegen het 3 klassen hoger uitkomende ASWH. Met snel combinatiespel wist Sliedrecht, dat uit voorzorg enkele spelers rust had gegeven, de thuisploeg regelmatig onder druk te zetten. Dit resulteerde na tien minuten al in een doelpunt van verdediger Roy van ’t Hoog, na goed voorbereidend werk van Rodney Huijgen (0-1). Verder dan een schot op de paal kwamen de Ambachters in die eerste helft niet.

De start van de tweede omgang verliep wat stroef, waarbij binnen een kwartier de gastheren op gelijke hoogte kwamen door een aarzeling in de Sliedrecht defensie bij een (te) snel genomen vrije trap (1-1). Het laatste half uur kregen beide teams nog wat mogelijkheden om de score op te voeren, waarbij Luciano van Harlingen zijn prima inzet nog gestopt zag worden door de ASWH-doelman.

Zo werd een zeer nuttige en als kijkspel leuke wedstrijd afgesloten en kan de ploeg zich opmaken voor de belangrijke competitie wedstrijd van zaterdag 27 november, wanneer Huizen op bezoek komt, de nummer 2 van de ranglijst, aanvang 14.30 uur.