Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zo gaat jouw webshop de drukke feestmaand overleven!

1 december 2021 om 14:25 Partnercontent

Het is alweer december, een gezellige maand waarin veel cadeautjes worden gegeven. Het is te hopen dat jouw webshop het lekker druk krijgt, maar je moet deze drukte natuurlijk ook aan kunnen. Het verzenden van bestellingen kan een hele uitdaging worden als je hier niet goed op bent voorbereid. Hieronder geven we een paar tips voor jouw webshop.

Zorg dat jouw webshop goed werkt

Om de drukte te kunnen overleven moeten er natuurlijk wel bestellingen worden geplaatst. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat jouw webshop optimaal is ingericht. Worden potentiële klanten aangemoedigd om een order te plaatsen? Wellicht is het een idee om je website een keer te laten analyseren door een online marketing-bureau. Hier werken specialisten die jou kunnen vertellen hoe je de conversie van jouw website kunt verhogen.

Wees goed bevoorraad

Niets is vervelender dan ‘nee’ verkopen aan jouw klanten. Probeer dit te voorkomen. Zorg er voor dat populaire producten en aanbiedingen voldoende aanwezig zijn. Maak een inventarisatie. Hoe afhankelijk ben jij van je leveranciers? Zijn producten dan toch echt uitverkocht? Zorg er dan voor dat je snel kunt schakelen op jouw website. Haal uitverkochte producten van de homepagina af en promoot andere producten die nog op voorraad zijn.

Zorg voor een goede verzending

Nu komt misschien wel het meest uitdagende aspect van jouw webshop: het juiste product bij de juiste klant krijgen. Heb je geen tijd om alles per pakket uit te zoeken? Het verzendportal van KeenDelivery kan je hier goed bij helpen. Maak gemakkelijk zendingen aan en print snel labels uit. De optimale samenwerking tussen Webshop Integraties en vervoerders. Dit bespaart je al snel veel tijd dat je veel beter ergens anders in kan steken.

Maak gebruik van brievenbuspakjes

Wist jij dat jouw kleine pakketjes gewoon door de brievenbus passen? Veel webshop eigenaren weten niet dat bestellingen gewoon door de brievenbus kunnen. Het verzenden van brievenbuspakjes is net zo makkelijk. Jouw klanten zullen dit ook fijner vinden, ze hoeven hier namelijk niet voor thuis te blijven en het is nog eens goedkoper ook. Een echte win-win situatie!

Anne van den Houten

advertentie
advertentie