Jabber en Sami Al-Yassin sloegen hard toe
Jabber en Sami Al-Yassin sloegen hard toe Jerry van Rekom

Vader en zoon Al -Yassin slaan toe bij herstart online schaken

4 december 2021 om 10:07 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn de slimste sporters van Sliedrecht weer gedwongen om online te schaken. De herstart van de online competities bij de jeugd en senioren van Schaakvereniging Sliedrecht bewees vooral dat vader en zoon Al-Yassin enorme stappen voorwaarts hebben gemaakt. Zoon Jabber sloeg hard toe bij de jeugd, terwijl vader Sami een verrassende derde plaats bij de senioren wist te behalen.

De 11-jarige Jabber maakte gehakt van al zijn tegenstanders en wist met ruime voorsprong de eerste ronde van de DecemberCup te winnen.

Vader Sami speelde een uiterste sterke eerste ronde van de Back to the Arena competitie. Hij wist namelijk al zijn partijen te winnen. Vooral zijn winstpartijen op eersteteamspeler Wim Pool en oud-kampioen Kees Wessels maakten indruk. Door zijn score wist Al-Yassin sr. een fraaie derde plaats te behalen.

Aan kop gaat Fransman Ronald Breedveld. De Franse vaccinaties hebben voorlopig een duidelijk beter effect dan de Nederlandse. Met 7 winstpartijen bleef Breedveld ongeslagen en staat dan ook terecht aan kop. Op de tweede plaats staat Wout Poulidor Boer, die opnieuw bewees uitstekend online te kunnen schaken.

Aanstaande donderdag heeft de tweede ronde plaats, zowel van de DecemberCup als die van Back to the Arena.

advertentie
advertentie