Lenie presenteert producten vol trots in de winkel
Lenie presenteert producten vol trots in de winkel Gemiva-SVG Groep

Bij Variant Sliedrecht kunt u nog gewoon terecht

7 december 2021 om 12:49 Lokaal Deel je nieuws

Leer/werk- en activiteitencentrum Variant Sliedrecht staat sinds deze zomer op de woensdagen buiten met een tafel vol handgemaakte spullen, gemaakt en verkocht door mensen met een bijzonder verhaal. Op deze manier kunnen cliënten toch de spullen aan de man brengen op 1,5 meter afstand en in contact komen met passanten.

“’Komt u kijken, heeft u interesse?’, vraag ik dan aan de voorbijgangers. Zo hoop ik dat ze even komen kijken bij de tafel”, vertelt Lenie. “Klanten zijn enthousiast en zeggen dat het er mooi uitziet. Ze kopen spullen, soms komen ze terug en nemen ze een bekende mee. Of ze zetten er speciaal hun auto voor aan de kant.”

Lenie leert van de begeleiders en vrijwilligers hoe ze de producten mooi kan presenteren. “Beetje gezellig, speels, verschil in hoogtes. Ik vind het leuk om te doen.” Het is de bedoeling dat cliënten binnenkort ook een winkeltraining krijgen, waarin ze nog meer over de presentatie leren en de manier waarop ze klanten kunnen benaderen.

Als de coronasituatie het toelaat, gaat de winkel van Variant Sliedrecht weer open. Tot die tijd kunt u bij de tafel langslopen voor bijvoorbeeld kersdecoratie en -geschenken, keramiek, vogelhuisjes, kaarsen en geboortegeschenken. U kunt er ook terecht voor het inleveren van recyclebare materialen. Of gewoon, voor een leuk gesprek.

De tafelverkoop is op woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur, Nicolaas Beetstraat 6 (mits het weer het toelaat).

 Vrijwilligsters Pieta en Gerda helpen Lenie met de tafelverkoop
advertentie
advertentie