Afbeelding
Heroes for Charity

Met Sliedrechtse reisorganisatie op pad voor goede doel

12 december 2021 om 14:12 Maatschappelijk

SLIEDRECHT Sliedrecht is een reisorganisatie rijker; eentje met een missie. Met Heroes for Charity hoopt de Sliedrechtse Simone de Graaf mensen te inspireren om een uitdaging aan te gaan en daarmee donaties op te halen voor een goed doel. ,,Zelf beklom ik de Kilimanjaro voor het goede doel. Die ervaring was zo bijzonder, die gun ik veel meer mensen.” 

Heroes for Charity (www.heroesforcharity.nl) organiseert challenges waarmee deelnemers, de Heroes, een uitdaging aangaan waarmee ze geld inzamelen voor een goed doel. Bij challenges kun je denken aan een pittige wandeltocht in Nederland, maar je kunt je ook aanmelden voor een fietstocht van 500 kilometer van Vietnam naar Cambodja of het beklimmen van de Kilimanjaro. ,,Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen een uitdaging kan kiezen die bij hem of haar past”, legt De Graaf uit. Ook het goede doel kies je zelf. ,,Ik geloof erin dat je het meest gemotiveerd bent als je je challenge doet voor een goed doel waar je zelf volledig achterstaat.”

Als je een van de uitdagingen aangaat, krijg je vanuit Heroes for Charity hulp bij de voorbereiding. Of het nu gaat om het trainen voor de challenge, de voorbereiding op de reis of het geld inzamelen. En ook tijdens de challenge staat de challengeleider voor je klaar. Je staat er niet alleen voor: je wordt begeleid door professionals en gaat de uitdaging aan met andere Heroes.  

Voor goede doelen is Heroes for Charity een extra manier van fondsenwerving. Zodra ze zich hebben aangesloten kunnen de Heroes het doel kiezen voor hun challenge. De Graaf licht toe: ,,De donaties die ze vervolgens ophalen, gaan rechtstreeks naar het goede doel. Dit is wel zo transparant voor de donateurs: zo weten ze zeker dat het geld goed terechtkomt.” Heroes for Charity kan goede doelen ook werk uit handen nemen, door een challenge exclusief voor één goed doel aan te bieden.

Zelf beklom De Graaf begin 2020 de Kilimanjaro voor het goede doel. De maanden ervoor gebruikte ze om te trainen en zamelde ze € 3.585,- in voor de Doinggood foundation. ,,Je leeft er hierdoor heel erg naartoe. En het moment dat je na al die dagen uiteindelijk op de top staat is onvergetelijk!” Door dit mooie avontuur kwam De Graaf erachter dat ze dit ook wil aanbieden aan anderen. ,,Iets meer dan een jaar later zette ik mijn handtekening onder de oprichtingsakte en was Heroes for Charity een feit”, vertelt ze trots. 

Benieuwd of er ook een uitdaging voor jou tussen zit? Of ben je betrokken bij een goed doel en wil je meer informatie over aansluiten bij Heroes for Charity? Kijk op www.heroesforcharity.nl.

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie