Dennis Verhoef in duel met robuuste Woudenberg verdediger.
Dennis Verhoef in duel met robuuste Woudenberg verdediger. Joop Hartog

Sliedrecht wint zware uitwedstrijd

20 februari 2022 om 14:17 Voetbal

SLIEDRECHT Sliedrecht heeft zaterdag 19 februari de inhaalrace met de koplopers voortgezet door met 1-2 te winnen bij Woudenberg. Op papier geen hoogvlieger, maar Sliedrecht speelt meestal niet het beste spel op natuurgras en bij harde wind.

door Joop Hartog

De tegenstander bezette een bescheiden twaalfde plaats op de ranglijst, maar de fysiek sterke ploeg bezorgt op eigen veld de tegenstander zelden een gemakkelijke middag. Trainer/coach Dennis v.d. Steen die in deze omgeving zelf woonachtig is, had zijn spelers hiervoor gewaarschuwd. ,,Ze hebben het als collectief goed opgepakt en alhoewel verzorgd voetbal met deze harde wind moeilijk is, ben ik zeer tevreden”, aldus v.d. Steen.

Bij een hoge bal in het strafschopgebied van Woudenberg kon Mike van Kraaij al na tien minuten de bal hard binnenschieten (0-1) en na een kwart wedstrijd verdubbelde aanvoerder Bas van Stokkom de score zelfs door een vrije trap keurig binnen te koppen (0-2). Deed Woudenberg dan helemaal niets? Dat zeker wel, maar de precisie was ondanks de enorme inzet ver te zoeken en alleen met fysieke kracht lukt dat niet. Sliedrecht goalie Donatz voorkwam na een half uur met een mooie safe nog de aansluitingstreffer.

In het tweede bedrijf had Sliedrecht verder afstand moeten nemen van Woudenberg, maar de omstandigheden lieten dat vaak niet toe. Ruim twintig minuten voor het einde kwamen de gastheren toch nog dichterbij, toen Alec Stalman 1-2 binnenschoot. Woudenberg geloofde er nog in, maar Sliedrecht herpakte zich en beleefde alleen nog kort voor tijd een spannend moment toen er een strafschop werd toegekend aan Woudenberg, die op advies van de assistent scheidsrechter werd teruggedraaid door scheidsrechter Hilgersom.

Een belangrijke overwinning voor de aansluiting. Komende zaterdag weer een wedstrijd op de Lockhorst tegen een laagvlieger. Hekkensluiter Almkerk komt op bezoek, aanvang 14.30 uur.