ZOA Van noodhulp naar wederopbouw

28 februari 2022 om 23:15 Lokaal Deel je nieuws

Collecteweek ZOA: 28 maart t/m 2 april 2022

Geeft u een uurtje van uw tijd?

Meer dan 83 miljoen mensen zijn op de vlucht voor een oorlog of natuurramp. Dat is ruim 1 procent van de wereldbevolking. Geeft u een paar uurtjes van uw tijd om hen te helpen?

Een ramp overkomt je, net als een oorlog. Angst en verdriet overheersen. Van de ene op de andere dag sta je met lege handen en ben je alles kwijt. 

Falta bijvoorbeeld sloeg met haar gezin op de vlucht nadat rebellen haar dorp in Nigeria aanvielen. Meer dan honderd mensen werden vermoord. Falta woont nu in een vluchtelingenkamp waar ZOA hulp biedt. Ze kampt met honger en grote onzekerheid over de toekomst.

ZOA helpt mensen als Falta met eerste levensbehoeften, zoals eten, drinken en onderdak. Vanuit onze christelijke identiteit willen we er zijn voor onze naasten in nood. We geven perspectief voor vandaag, maar ook hoop voor morgen. Daarom blijven we trouw tijdens het weer opbouwen van een bestaan door in te zetten op werk, onderwijs en goede basisvoorzieningen.

Naast gebed voor mensen in crisisgebieden is voor deze hulp veel geld nodig. Daarom houden we ook dit jaar een huis-aan-huiscollecte: van 28 maart tot en met 2 april 2022. We zijn er voor mensen die getroffen zijn door een oorlog of ramp. Loopt u voor hen een uurtje langs te deuren? 

Mogen we rekenen op uw inzet? Dat kan op twee manieren:

·       Meld u aan als collectant via https://steun.zoa.nl/collectant of kijk voor meer informatie op www.zoa.nl/collecte.

·       Organiseer een collecte voor ZOA in uw kerk. Kijk voor meer informatie op www.zoa.nl/kerken.

U kunt ook contact opnemen met de organisator van de collecte in uw woonplaats: Grian de Haan 06-45288516

advertentie
advertentie