vrijwilligers ontvangen bezoek in het museum
vrijwilligers ontvangen bezoek in het museum Sliedrechts Museum

Word vrijwilliger bij het Sliedrechts Museum

1 maart 2022 om 10:40 Lokaal Deel je nieuws

Het Sliedrechts Museum wordt helemaal gerund door vrijwilligers. Mensen die een band hebben met Sliedrecht en er graag tijd in steken om dat voor anderen zichtbaar te maken.

Sommige van onze vrijwilligers doen dit al heel lang en hebben dus een gedegen kennis van het museum en van het reilen zeilen daar. Dit willen ze graag delen met nieuwe enthousiaste mensen.

Het Sliedrechts Museum zoekt dan ook vrijwilligers voor de volgende werkzaamheden:

a.       Vind je het leuk om mensen te ontvangen en hen te laten zien wat ons museum te bieden heeft, dan is gastvrouw/gastheer misschien iets voor jou. Je hoeft echt niet alles te weten over de  historie van Sliedrecht, maar je wilt het graag laten zien aan anderen.

b.       Houd je van werkzaamheden op het gebied van digitalisering, dan kun je in het museum aan de slag om de (nieuwe) objecten van het museum te registreren in ons registratiesysteem.

c.       Is fotograferen jouw ding? Al onze objecten moeten worden gefotografeerd als bijlage bij de beschrijving in het registratiesysteem. Daar werken momenteel twee vrijwilligers, maar zij zijn op zoek naar versterking.

Kortom, er zijn volop werkzaamheden. Iets voor jou of wil je meer informatie? Neem dan contact op via de mail van het museum, info@sliedrechtsmuseum.nl  of met Joost Verhoef, voorzitter, j.verhoef8@upcmail.nl of Astrid van Leeuwen, bestuurslid PR/coördinator vrijwilligers, astridleeuw@gmail.com.

advertentie
advertentie