Locatie en datum inzamelingsactie Vluchtelingen Oekraïne bekend

2 maart 2022 om 15:23 Lokaal Deel je nieuws

De gemeente Sliedrecht heeft ons de mogelijkheid gegeven om een lokaal in de oude Groen van Prinsterer school hiervoor te gebruiken. 

Een fijne centrale plek midden in ons dorp. Vrijdag 4 maart van 16.00 tot 20.00 uur zullen vrijwilligers klaarstaan om pakketten en goederen in ontvangst te nemen. Mogen wij u daar zien? 
 

In het vorige bericht staat te lezen welke hulpgoederen wij specifiek zoeken. 

Heeft u de mogelijkheid doe dan aub dezelfde soort goederen in 1 doos. En zet op de doos met stift in het Engels wat erin zit. Bijv. food, childrens’s clothes of blankets. Dit vergemakkelijkt voor ons, maar juist ook voor de ontvangende kant, het sorteren en verdelen.

Transport naar de grens van Oekraïne waar de vluchtelingen opgevangen worden is gelukkig geregeld. Een internationaal transportbedrijf met veel connecties in die gebieden wilt heel graag de ingezamelde hulpgoederen vanuit Sliedrecht transporteren. Deze vervoerder gaat al onze hulpgoederen naar Polen brengen. Via het netwerk van zijn Poolse chauffeurs is er contact met de lokale overheden van de diverse steden en dorpen in het grensgebied waar vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen worden. Zij weten welke huishoudens liefdevol extra mensen hebben opgenomen in hun huis en welke organisaties daar actief zijn. De ingezamelde hulpgoederen vanuit Sliedrecht komen zo terecht bij hen, die nu garant staan vol compassie, voor de 1e directe opvang van deze slachtoffers van oorlogsgeweld. Fijn om te weten dat wij vanuit ons kleine Baggerdorp zo een klein steentje kunnen bijdragen ter ondersteuning. 
 

Bij voorbaat dank voor uw steun op wat voor wijze dan ook. 

advertentie
advertentie