Beemsterboer schiet 0-1 binnen Joop Hartog

VV Sliedrecht wint oefenpot tegen SHO uit Oud Beijerland

6 maart 2022 om 13:41 Voetbal

Door Joop Hartog

SLIEDRECHT Voor de tweede week in successie kon Sliedrecht geen competitiewedstrijd afwerken. Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen Almkerk uitgesteld wegens droevige omstandigheden bij Almkerk. Zaterdag 5 maart kon ook in en tegen De Bilt niet worden gespeeld wegens coronabesmettingen bij de tegenstander. Sliedrecht oefende daarom tegen SHO in Oud Beijerland, zodat toch wat wedstrijdritme werd opgedaan.

door Joop Hartog

In een nuttige wedstrijd onder ideale weersomstandigheden won Sliedrecht met 2-3 van deze eersteklasser. Al heel snel na de aftrap klopte Justin Beemsterboer de verdediging op snelheid en schoot 0-1 binnen. In het eerste kwart had Sliedrecht weinig of geen moeite met de tegenstander en liet de teugels wat vieren. Geen goed idee, want binnen tien minuten kwam SHO via snelle uitvallen op een 2-1 voorsprong. Een mooie volley van opnieuw Beemsterboer bracht de ruststand al snel weer op 2-2.

WEDSTRIJDRITME Een half ‘vers’ elftal verscheen na de pauze op het veld en liet duidelijk blijken dat het met niets minder dan een overwinning genoegen nam. Danny van Laarhoven klopte op snelheid zijn tegenstander en wist halverwege de tweede helft Sliedrecht weer op voorsprong te brengen (2-3). Eigenlijk was toen de pijp leeg bij SHO en had Sliedrecht de score verder kunnen uitbouwen, maar met rustig combinatiespel werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. Een nuttige oefenpartij, die belangrijk was omdat twee weken achtereen zonder wedstrijdritme niet wenselijk is gedurende een competitie. Zaterdag 12 maart ontvangt Sliedrecht GRC’14 op de Lockhorst, aanvang 14.30 uur.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?