Sliedrecht Sport Dames 1 verloor zaterdag van Apollo Mike Rijnders

Apollo deelt tik uit aan Sliedrecht Sport Dames 1

6 maart 2022 om 16:16 Volleybal

SLIEDRECHT Sliedrecht Sport Dames 1 wist zaterdag niet te winnen tegen Apollo uit Born. In elke doorloop was de winst dichtbij, maar het kwartje rolde steeds niet de Sliedrechtse kant op.

Apollo 8 en Sliedrecht Sport waren in de eerste set aan elkaar gewaagd. Niet alleen in de eindstand maar ook gedurende de set. De tussenstanden 4-6, 6-9 gaven aanvankelijk Sliedrecht het voordeel, bij 9-9 was dat weg en liepen de teams gelijk op. De 12-14 werd door o.a. een kill-block van Marije ten Brinke en een ace van Carlijn Koebrugge 15-14. Jette kuipers, die in de eerste set een stuk of acht punten voor haar rekening nam, serveerde een ace voor de 19-17 stand en Apollo begon met twee punten voor aan de big points. Op 23-21 stond dat verschil er via de side out nog, een technische aanvallende fout maakte 23-22, waarna het breakpoint voor de gelijkmaker zorgde. Jette Kuipers zette Apollo 8 op setpoint, Sliedrecht maakte het onschadelijk, maar kon dat daarna niet nog een keer toen de 25-24 door Marije ten Brinke op de borden kwam.

FOUTSERVE Sliedrecht Sport kon in de tweede set na 18-18 afstand nemen. Tot aan dies tand was het met een paar punten verschil in het voordeel van voor thuisploeg (13-11, 15-13) gelijk opgaand geweest. Kirsten Wessels sloeg Sliedrecht met een paar punten achter elkaar naar de 18-22 tussenstand. Twee cadeautjes en twee eigen scores hadden die achterstand bij 23-23 weggewerkt. Sliedrecht Sport kwam via een uitgekiende plaatsbal van Jolijn de Haan op setpoint, een blok en een lobje van Tess de Vries draaiden dat om (25-24), de foutserve deed de voorsprong teniet. Sliedrecht gaf nog een cadeautje weg (26-25), waarna Apollo 8 met een kill-block de set voor zich besliste.

BESLISSEND Het set verloop in de derde set kende bij 10-6 en 11-7 een mooie voorsprong voor Apollo 8, die echter na een paar aces van Sliedrecht Sport voor de 11-10 tot één puntje geslonken was. Bij 14-14 hadden de gasten het voordeel naar hun kant gehaald, met een ace maakte Apollo 8 het breakpoint voor de 17-16 stand, waarop twee side outs volgeden (18-17). Marije ten Brinke serveerde twee aces (20-17), Fleur Meinders scoorde met een tweede bal waarmee Apollo 8 het mogelijk beslissende gaatje van vier punten had geslagen. Dat verschil stond er bij 23-19 nog, was echter na scores van Christie Wolt en Jolijn de Haan tot één geslonken bij 23-22, waarop de tweede time out van Apollo volgde. Jette Kuipers scoorde meteen na de pauze, een kill-block besliste opnieuw de set.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?