Ingerichte slaap/woonkamer
Ingerichte slaap/woonkamer Peter de Borst

INZAMELINGSACTIE 11 MAART VAN 14.00 TOT 18.00 UUR

6 maart 2022 om 23:01 Lokaal Deel je nieuws

Komende vrijdag komt er een 2e inzamelingsactie in de Groen van Prinsterer school. Dit keer meer specifiek gericht op de vluchtelingen die nu in Sliedrecht gearriveerd zijn. Momenteel 27, maar binnen 1 a 2 weken kan dit naar maximaal 150 gaan. 
U zult begrijpen dat dit ontzettend veel van de organisatie vraagt. Bedrijf den  Breejen Work gaat zich nog vele malen in de ronde werken om de huisvesting te perfectioneren en op nieuwe groepen voor te breiden. 
Ons initiatief zal de zorg nemen voor eten, drinken, huishoudelijke artikelen, kleding, en alles wat er nodig is. Ook regelen we randzaken mbt tolken, sociale contacten, begeleiding, etc… Met elkaar doen we wat we kunnen. Maar dat kunnen we niet zonder jullie. 

Daarom oproep voor specifieke producten;

- lang houdbare voeding zoals blikgroenten, macaroni, etc…
- vers fruit en verse groente zoals uien, paprika, courgette 
- houdbare melk, pakken sap (kleine pakjes en literpakken) flessen drinken
- water in flessen 
- scheerschuim en scheermesjes
- babyluiers diverse maten
- baby voedingspotjes  
- hygiëne producten zoals vloeibare zeep, vochtige doekjes, douchegel,
- babyproducten; zeep, lotion, verzorgingsproducten
- maandverband en tampons 
- Tandpasta en tandenborstels 
- kammen en borstels (nieuw) 

Mocht u andere spullen willen schenken, mail dat dan eerst aub naar pjdeborst@gmail.com. Peter kan bepalen of die spullen echt nodig zijn en meerwaarde hebben op dit moment. Want als we nu teveel goederen krijgen die we niet kunnen gebruiken of nodig hebben, krijgen we als het ware ‘overlast’ van de hoeveelheid goederen. En aangezien onze opslagcapaciteit beperkt is moeten we hier voor waken. 

Ook een dringende oproep om niet zelf spullen naar de opvanglocatie te komen brengen. De vluchtelingen wonen op deze locatie en zoals u zult begrijpen is het dan niet fijn en prettig als iedereen zomaar ongevraagd langskomt. Dat geeft onrust en voor onze coördinerende mensen is het dan onmogelijk om overzicht en structuur te houden. 

Soms kan het echt even duren voordat u antwoord krijgt via de app, telefoon of e-mail. Dat komt niet omdat we u niet willen antwoorden, maar omdat het zeer druk is. Aub niet dan een 2e, 3e of 4e bericht sturen, want dan wordt de afwerklijst alleen maar langer en langer. Wij doen echt onze best, maar tijd is een schaars goed in deze dagen ??

Deel van voorraad
advertentie
advertentie