Teamleider Jorik Klein won zelf ook
Teamleider Jorik Klein won zelf ook Jerry van Rekom

Eerste schaakteam wint na zinderende wedstrijd van concurrent

13 maart 2022 om 19:03 Sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – In de zesde ronde van de landelijke schaakcompetitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht goede zaken gedaan. In een rechtstreeks duel werd medekoploper Souburg 1 na een zinderende wedstrijd, die pas na bijna 6 uur spelen werd beslist, met 4,5-3,5 verslagen. Daardoor staat het team van teamleider Jorik Klein fier aan kop in klasse 3F.

Het Sliedrechtse team startte met 3 invallers, maar de kracht van Sliedrecht is een brede selectie. Aanvankelijk zag het er echter niet goed uit voor het Sliedrechtse vlaggenschip, want na 3 uur spelen stond het 1,5-3,5 voor de Zeeuwen. Invaller Teunis den Rooijen speelde een keurige remise, maar de nederlagen van kopman William Gijsen en van routinier Hans Klein waren onverwachts. Ook de remises van Niels Mijnster en Arjan van der Leij waren niet in het voordeel van Sliedrecht.

Sliedrecht kende echter een betere tweede helft en nadat Jorik Klein en Adrian Mensing de stand in evenwicht hadden gebracht was het de taak van supersub Marijn den Hartog om in ieder geval een gelijkspel vellig te stellen. Maar de voormalige A-team kopman wilde meer en na bijna 7 uur spelen wist hij zijn tegenstander in het verre eindspel knock out te slaan.

Met nog 3 zware wedstrijden te gaan staat Sliedrecht 1 fier aan kop in klasse 3F, maar vooral de volgende wedstrijd tegen de nu naaste concurrent CSV 1 zal bepalend zijn voor het kampioenschap.

advertentie
advertentie