Afbeelding
Marjanne Dijkstra

v.v. Sliedrecht wint in De Bilt

23 maart 2022 om 10:47 Voetbal

SLIEDRECHT De wegens coronabesmettingen afgelaste wedstrijd van de voetballers van Sliedrecht tegen FC De Bilt, is dinsdagavond 22 maart ingehaald. In deze uitwedstrijd wist Sliedrecht een 1-2 overwinning te behalen.

door Joop Hartog

Na een tamelijk saaie eerste 40 minuten, waarin geen enkele kans werd gecreëerd, brak Sliedrecht de score vlak voor de pauze open. Eerst scoorde Marciano Simonis de 0-1 uit een fraai genomen vrije trap en op slag van rust kopte Roy van ’t Hoog de Sliedrechters naar 0-2.

Na de pauze drong FC De Bilt wel sterk aan, maar was niet bij machte om de vrije man voor het doel te krijgen. Sliedrecht liet zich te ver terugdringen en maakte het zichzelf hierdoor onnodig moeilijk. Ook de aanvalsdriften van FC De Bilt verslapten wat en Sliedrecht was via Justin Beemsterboer zelfs dicht bij een derde treffer, maar zijn kopbal belandde op de kruising.

Kort voor het einde kreeg de thuisclub nog een strafschop toegewezen, die feilloos werd benut (1-2). Hiermee boekte Sliedrecht een belangrijke zege en kan zich opmaken voor de confrontatie komende zaterdag op De Lockhorst tegen koploper HSV De Zuidvogels, aanvang 14.30 uur