Marciano Simonis wordt op de huid gezeten door een tegenstander
Marciano Simonis wordt op de huid gezeten door een tegenstander Joop Hartog

Sliedrecht lijkt af te haken in titelrace

27 maart 2022 om 13:28 Voetbal

SLIEDRECHT Alhoewel de competitie nog maar net over de helft is, lijkt Sliedrecht moeite te hebben om de titelrace vol te houden, laat stil staan te dicteren. Zaterdag 26 maart werd op De Lockhorst één van de twee koplopers, HSV De Zuidvogels uit Huizen, het vuur wel aan de schenen gelegd, maar uiteindelijk verloor Sliedrecht met 0-1.

Door Joop Hartog

Vooral het eerste half uur van de wedstrijd had Sliedrecht geen grip op de tegenstander en combineerden de gasten er lustig op los zonder dat Sliedrecht ook maar een moment gevaarlijk kon worden. Pas toen na ruim 20 minuten de snelle Martin Campbell een rush naar het doel van keeper Donatz afrondde (0-1), paste Sliedrecht de veldbezetting wat aan en kreeg wat meer grip op de wedstrijd.

Vanaf dat moment werd het pas echt een wedstrijd, maar waren de gasten voetbaltechnisch gezien de meerdere van Sliedrecht en waren zij in balbezit veel sneller. Toch wist Sliedrecht de druk op het doel te houden en creëerde een paar kansen. Zo ging een hard schot van Akram Chentouf net voorlangs het doel en werd uit een corner de bal nog net van de doellijn gewerkt.

De tweede helft bood een aantrekkelijk schouwspel, waarbij Sliedrecht de Zuidvogels soms sterk onder druk zette, maar geen opgelegde scoringskansen kreeg, mede dank zij de uiterst koele verdediging van De Zuidvogels. In de laatste fase van de wedstrijd haalden de gasten alle trucs uit de kast om de wedstrijd te ontregelen. Veelvuldig werd het spel onderbroken door kleine (geveinsde) blessures. In de extra tijd claimde Sliedrecht nog een strafschop wegens een handsbal in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Kuipers was een andere mening toegedaan.

Al met al een aardige wedstrijd die helaas voor Sliedrecht werd verloren en waarmee Sliedrecht, dat op de derde plaats stond, voorlopig genoegen moet nemen met een bijrol. Dinsdag 29 maart speelt Sliedrecht een inhaalwedstrijd op de Lockhorst tegen Almkerk, aanvang 20.00 uur