Mike van Kraaij (Nr.19) heerst in de lucht
Mike van Kraaij (Nr.19) heerst in de lucht V.v. Sliedrecht

Sliedrecht knokt zich naar volle winst

3 april 2022 om 11:20 Voetbal

SLIEDRECHT Na een aantal wedstrijden, waarin onnodig te veel punten werden verloren heeft Sliedrecht zich zaterdag 2 april in de uitwedstrijd tegen RODA’46 danig geweerd en een 1-2 overwinning behaald.

Door Joop Hartog

Gedurende de gehele eerste helft heeft Sliedrecht de wedstrijd gedicteerd en al na tien minuten kopte verdediger Roy van ’t Hoog de 0-1 binnen uit een vrije trap van Marciano Simonis. Een lekkere opsteker die de ploeg, na wat mindere wedstrijden, best kon gebruiken. Er bleef goed gecombineerd worden en op het middenveld was “nieuwkomer” Tobi van Zwienen erg actief als controlerende verdediger.

MACHTIGE UITHAAL Behalve een kopbal van Roben Schenk uit een corner, wist RODA aanvallend weinig potten te breken. Sliedrecht bleef de druk hoog houden en kort voor de rust zorgde Akram Chentouf voor 0-2 met een machtige uithaal van afstand in de bovenhoek. Op dat moment een juiste tussenstand die Sliedrecht met hard werken en vaak redelijk spel had bereikt.

SLIPPERTJE Na de pauze gooide RODA al snel alle schroom van zich af en ging op zoek naar een doelpunt. Aanvoerder Tristan Wallet was daar na ruim vijf minuten al dichtbij toen hij voor open goal miste. Even later strafte hij wel een slippertje in de Sliedrechtse verdediging af (1-2) en ging iedereen er eens goed voor zitten.

JUISTE AFSPIEGELING De wedstrijd werd er zeker niet beter op, maar als schouwspel vaak een spektakel, met kansjes, missers en veel inzet van beide kanten. Beide teams gaven alles wat ze in huis hadden en in de slotminuut had Dennis Verhoef zelfs nog kunnen scoren, maar gezien de krachtsverhoudingen was de 1-2 winst voor Sliedrecht een juiste afspiegeling. Zaterdag 9 aprila.s. speelt Sliedrecht thuis tegen Nivo Sparta, aanvang 14.30 uur.