Het meisje op de 2e plaats is Isis Versluis van RC Jan van Arckel
Het meisje op de 2e plaats is Isis Versluis van RC Jan van Arckel Annet Bassa

Bijna 200 jeugdwielrenners bij Arno Wallaard Jeugdtoernooi

25 april 2022 om 07:48 Wielrennen

ARKEL  Het vijftiende Arno Wallaard Jeugdwielertoernooi werd zaterdag 23 april verreden op het clubparcours van RC Jan van Arckel aan de Vlietskade in Arkel. Er stonden zo’n 190 jeugdwielrenners aan het vertrek. Er werd gekoerst in zeven (leeftijds)categorieën van 8 tot en met 14 jaar. Deborah van Ooijen uit Sliedrecht maakte een sterk debuut.

Namens RC Jan van Arckel stonden acht jeugdrenners aan de start. Voor Caytlinn, Deborah en Jedidjah was het hun allereerste wedstrijd en voor Marilene en Rik was het hun eerste Knwu wedstrijd. Maar ook voor Sarah, Isis en Stan was het best spannend te koersen voor eigen publiek. In categorie 1 het debuut van Caytlinn Boom (Leerdam). Na een uitstekende 1e koers werd ze 11e In categorie 2 een knappe prestatie van Sarah Post (Werkendam) Sarah werd 14e (3e meisje). In categorie 3 het sterke debuut van Deborah van Ooijen (Sliedrecht). Met nog weinig km in de benen wist ze een 20e plaats te bemachtigen.

ONTSNAPPING In categorie 4 het eveneens sterke debuut van Jedidjah van Ooijen (Sliedrecht), ze werd 26e. In categorie 5 een sterk optreden van Marilene van Graaf (Groot-Ammers) en Isis Versluis (Meerkerk) Isis werd helaas door het peloton terug gehaald na een ontsnapping, maar had nog een goede sprint in de benen. 4e (2e meisje). Marilene kon lang mee met het peloton en werd 23e. In categorie 6 werd de sterk koersende Rik van der Neut 38e in zijn eerste Knwu wedstrijd. In categorie 7 kon Stan Holthuis zich lang in de kopgroep handhaven. In een snelle koers werd hij 13e.

ARNO WALLAARD Het toernooi is vernoemd naar Arno Wallaard, die op 28 februari 2006 plotseling overleed na een hartstilstand. Zijn resultaten bij de junioren waren destijds voor RC Jan van Arckel reden om de jeugdwielersport bij de club nieuw leven in te blazen. Toen Arno overleed koerste hij inmiddels bij de profs. Wie meer wil weten over de jeugdwielersport bij RC Jan van Arckel kan contact opnemen met Annet Bassa, tel. 06-53429253 Jvajeugdrenners@gmail.com