Akram Chentouf (l) en Rob v.d. Wetering (r) maken het de tegenstander moeilijk
Akram Chentouf (l) en Rob v.d. Wetering (r) maken het de tegenstander moeilijk Joop Hartog

Sliedrecht verslaat naaste concurrent WNC

1 mei 2022 om 10:57 Voetbal

SLIEDRECHT In een directe confrontatie met de belangrijkste kandidaat voor de derde plaats en dus de derde periodetitel heeft Sliedrecht zaterdag 30 april in eigen huis met 2-1 gewonnen van WNC uit het Betuwse Waardenburg. Na een boeiende en goed gespeelde eerste helft zagen de toeschouwers in de tweede helft vooral een spannende strijd tussen de subtoppers.

door Joop Hartog

Heel vroeg in de wedstrijd moest doelman Donatz Sliedrecht wel behoeden voor een snelle achterstand toen Kay van den Boogaard voor hem verscheen, maar binnen het half uur kopte Bas van Stokkom een goed genomen vrije trap keurig binnen (1-0). Sliedrecht dicteerde de wedstrijd en had voor rust nog wat mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar de stugge verdediging van de gasten gaf geen krimp.

VLOEIENDE AANVAL Na de pauze bleef WNC tegen de eigen verdediging aanhangen en vertoonde zeker niet de wil om vol op de aanval te gaan. Hierdoor kon Sliedrecht blijven controleren en kon Niels Nieuwesteeg een kwartier voor tijd na een vloeiende aanval zelfs 2-0 binnenschieten. Vanaf dat moment trok WNC ten aanval om te redden wat er te redden viel. Dit resulteerde in eerste instantie in een paar dikke kansen voor Sliedrecht omdat er meer ruimte kwam, maar kort voor tijd “versierde” WNC heel gemakkelijk een strafschop die door Mirel Ibrahimovic werd verzilverd (2-1).

FANTASTISCHE REDDING Ver in blessuretijd zorgde doelman Mathijs Donatz ervoor dat de volle winst in Sliedrecht bleef door een fantastische redding op de doellijn. Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg die de derde plaats op de ranglijst van WNC nu heeft overgenomen, Zaterdag 7 mei speelt Sliedrecht in Rijswijk/Giessen tegen GRC’14, aanvang 14.30 uur.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?