Dennis Verhoef (midden) zorgt voor de openingstreffer
Dennis Verhoef (midden) zorgt voor de openingstreffer Eigen foto

Gemakkelijke zege van Sliedrecht op GRC’14

7 mei 2022 om 22:23 Voetbal

RIJSWIJK / SLIEDRECHT Het door degradatie bedreigde GRC’14 uit Rijswijk (ZH) was zaterdag 7 mei de gastheer van Sliedrecht, dat volop in de race is voor de na-competitie, waarin promotie kan worden afgedwongen. Voor Sliedrecht nooit een gemakkelijke uitwedstrijd, maar deze keer werd overtuigend met 2-4 gewonnen, in een door Sliedrecht perfect gespeelde wedstrijd waarin het eigenlijk verzuimde om veel meer doelpunten te maken.

Door Joop Hartog

Binnen vijf minuten werd al een keer op de paal geschoten en zorgde Roy van ’t Hoog direct daarna voor de openingstreffer. GRC’14 probeerde wel onder de druk uit te voetballen, maar Sliedrecht schroefde het baltempo zodanig hoog op dat de versterkte verdediging alleen maar achteruit kon lopen. Toch kwam GRC’14 op gelijke hoogte toen een vrije trap van Wesley v.d. Oever vanaf 20 meter in één keer binnen plofte (1-1).

Het deerde Sliedrecht niet veel, want met prima positiespel en hoge balsnelheid werd soepel een 1-4 ruststand bereikt. Eerst kopte Dennis Verhoef na 20 minuten de 1-2 binnen en kort voor rust zorgden Niels Nieuwesteeg met een kopbal voor 1-3 en Luciano van Harlingen voor 1-4.

TWEEDE HELFT Ook na de pauze moest GRC’14 zich bezighouden tot het beperken van de schade. Wel was na de pauze de snelle Mitchell Bastianen ingezet als wisselspeler. Hij was het ook die halverwege de tweede helft op snelheid de Sliedrechtse verdediging klopte en voor 2-4 zorgde. Daarna kwam er nog zeker een handvol kansen voor Sliedrecht om de score uit te bouwen, maar keeper Nicky Janssen was een moeilijk te nemen barrière.

OP KOERS RICHTING NACOMPETITIE Een prima overwinning voor Sliedrecht, dat op koers ligt om de 3e periodetitel te pakken hetgeen recht geeft op het spelen van de na-competitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

NAAR ALMKERK Dinsdagavond speelt Sliedrecht de uitwedstrijd tegen Almkerk, aanvang 20.00 uur.