Van Harlingen ingeklemd tussen twee Almkerkspelers.
Van Harlingen ingeklemd tussen twee Almkerkspelers. Joop Hartog

Sliedrecht loopt zich weer stuk op Almkerk

11 mei 2022 om 17:37 Voetbal

SLIEDRECHT Dinsdag 10 mei werd een extra speelronde in het amateurvoetbal afgewerkt, waarbij Sliedrecht op bezoek ging in Almkerk, een ploeg die in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert. In Sliedrecht boekte de Almkerkers destijds hun eerste overwinning van het seizoen, dus Sliedrecht was gewaarschuwd. Het mocht niet baten, want in een matige wedstrijd liet Almkerk zien dat het met enorme inzet ook mogelijk is wedstrijden te winnen. De gastheren trokken met 3-1 aan het langste eind.

door Joop Hartog

Vanaf de aftrap leek Sliedrecht meteen succes te hebben toen een inzet van Dennis Verhoef via de onderkant van de lat het veld weer instoot. Het doelpunt viel echter aan de andere kant, toen binnen tien minuten de Sliedrechtse goalie Jasper Sprong met de bal over de doellijn werd gedrukt, hetgeen niet bestraft werd (1-0). Sliedrecht dicteerde daarna het spel wel, maar kon moeilijk de verdedigende stellingen van Almkerk doorbreken, terwijl de tegenstander loerde op snelle counters. Kort voor rust wist Sliedrecht toch gelijk te maken toen een goede aanval door Roy van ’t Hoog simpel werd afgerond (1-1).

Onmiddellijk na de hervatting een misser in de Sliedrechtse defensie met als gevolg een strafschop voor Almkerk die door de aanvoerder werd verzilverd (2-1). Daarna waren het continue aanvalsgolven op het Almkerkse doel, maar de muur van verdedigers bleek steeds een te groot obstakel, terwijl de snelle uitbraken van de thuisploeg vaak erg gevaarlijk waren. Zo ook tien minuten voor tijd toen Van Seters de verdediging te snel af was en zelfs 3-1 kon scoren. Hiermee was de strijd beslist, want ondanks het veldoverwicht van Sliedrecht was men niet in staat de hardwerkende en strijdende tegenstander op de knieën te krijgen.

Zaterdag 14 mei speelt Sliedrecht weer een thuiswedstrijd. Om 14.30 uur wordt aangetreden tegen SVL uit Langbroek.