Afbeelding
Samen voor Sliedrecht

René Serno wint Ab Harrewijn prijs

13 mei 2022 om 21:29 Mensen

SLIEDRECHT  De Ab Harrewijn Prijs 2022 gaat naar René Serno van Samen voor Sliedrecht. Dit maakte juryvoorzitter Kees Vendrik bekend tijdens de feestelijke uitreiking in de Rotterdamse Prinsekerk op 13 mei. Samen voor Sliedrecht houdt door het jaar heen afwisselende activiteiten voor alle leeftijdsgroepen en bereidt eenmaal per maand gratis een voedzame maaltijd voor ongeveer 80 inwoners met een smalle beurs.

Uit het juryrapport: “De jury heeft bewondering voor de tomeloze inzet waarmee René Serno een waaier aan activiteiten ontplooit in Sliedrecht. Van maaltijden voor inwoners met een smalle beurs tot een festival met levende standbeelden. Daarbij zoekt hij heel breed de samenwerking, met de gemeente, met ondernemers, met geloofsgemeenschappen. Hij gaat voorop in het maken van onderlinge verbondenheid tussen mensen, zodat eenzaamheid minder plaats heeft. Mensen kunnen hun problemen met elkaar bespreken en in onderling contact ook oplossingen vinden. Al doende ontstaat er meer contact, leefbaarheid en veiligheid.”

De winnaar van de Ab Harrewijn prijs ontvangt 5.000 euro om te besteden aan zijn project, en een wisseltrofee, het kunstwerk Mount Fuji van Iris Roskam.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie