Lotte van Drunen presteert buitengewoon goed in het EK 65cc in Slowakije

19 juni 2018 om 11:43 lokaal

SLIEDRECHT Op het harde, technische circuit van Sverepec in Slowakije heeft Lotte van Drunen van MX team van Drunen veel ervaring opgedaan en twee goede resultaten weten te behalen. Op het circuit dat bestaat uit flinke hoogteverschillen wist ze zevende en vijfde te worden in de manches en heeft nu voldoende punten verzameld waardoor ze mee mag doen aan de finale van het EK 65cc in Loket, Tsjechië.

Bij aankomst op het circuit was Lotte gelijk zeer enthousiast over de baan. Het circuit van Sverepec is een voormalig Grand Prix circuit met enorme hoogteverschillen en een harde ondergrond, zeer uitdagend dus. Op dit soort circuits heeft Lotte nog geen ervaring waardoor het afwachten was hoe het zou gaan.

In zowel de vrije training als de tijdtraining liet ze mooie tijden zien en had de snelheid voor een positie ruim in de top tien. Na een goede start in de kwalificatieheat reed ze vervolgens lang op een vierde plaats. Ze hield goed stand totdat ze met nog twee ronden te gaan werd gepasseerd en als vijfde over de finish wist te komen. Dit was een buitengewoon knappe prestatie van Lotte en het is duidelijk dat ze mooie stappen voorwaarts maakt.

Op zondag stonden de beide manches op het programma. Lotte had er veel zin in en keek uit naar de wedstrijd. Er was ontzettend veel publiek op de been en hier kreeg ze veel aandacht van. Zowel kinderen als volwassenen wilden met Lotte op de foto en hier genoot ze zichtbaar van.

Geconcentreerd stond ze achter het starthek voor de eerste manche. Ze pakte een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Een aantal ronden wist ze goed stand te houden op een vierde plaats maar moest op de finish uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plaats. Lotte baalde hier enorm van maar wist waar ze kostbare tijd verloor. Dit was bij het afdalen van grote hoogten maar dit ging steeds beter en sneller waardoor ze met vertrouwen uit keek naar de tweede manche.

In de tweede manche vertrok ze als een speer bij de start en dook als eerste de eerste bocht in. Ondanks dat ze dit niet vol wist te houden, deed ze het knap en reed in de beginfase op een derde plaats. Later in de manche moest ze nog twee plaatsen prijsgeven waardoor ze op een vijfde plaats werd afgevlagd.

Lotte blikt tevreden terug op deze EK wedstrijd waarin ze veel progressie heeft geboekt en waarbij ze weer een ervaring rijker is. In de tussenstand van de voorrondes van de zone Noord-West bezet ze nog steeds een knappe tweede plaats. Met alleen de wedstrijd in Markelo nog te gaan, is Lotte al verzekerd van deelname aan de finale in Loket, Tsjechië.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie