Afbeelding

Veel winnaars bij clubkampioenschappen Synergos

4 juli 2022 om 19:42 Overig Deel je nieuws

Vrijdag 1 en zaterdag 2 Juli werden bij Synergos de onderlinge wedstrijden gehouden. Bij deze wedstrijden deden sporters in 5 categorieën mee.

Op vrijdag waren dit de Jongensgym en de Turnselectie.

Bij de jongens behaalden Daan Stuij en Jens v/d/ Minkelis  de eerste en tweede plaats. Jeroen Alblas en Borys Wachnieuwski werden 1  in de groep vanaf 10 Jaar.

S ”avonds was de selectie aan de beurt.  Bij de jongste meisjes won Fen de Waard het goud, Isalin   het zilver en Liv de Jong de bronzen medaille.

Bij de pupillen werd Sophie Dielemans eerste, Vere Toonen tweede en Elin Korevaar derde. In de categorie Jeugd waren er 2 medailles te verdienen. Hierbij ging het goud naar Lin van Kooten, het zilver was voor Maryse van den Bos. Bij de turnsters in de bovenbouw werd Anique Bakker eerste, Yalda Zabi tweede en Mandy Koppelaar behaalde de derde plaats.                                                       Bij de selectie mochten twee turnsters zich clubkampioen noemen . Dit was bij de onderbouw Fen de Waard en bij de bovenbouw Anique Bakker. Zij mochten de wisselbekers mee naar huis nemen.

Zaterdag waren de wedstrijden voor de recreatie groepen. Daar waren 8 groepen die meededen aan deze wedstrijden, variërend van groep 4 tot het voorgezet onderwijs. Bij deze wedstrijden werd aan het eind van de ochtend gekeken wie de clubkampioen receatie was geworden. Dit was Evie van Geenen. Zij nam de wisselbeker mee  naar huis.

Aan het eind van de dag waren de trampolinespringers van Synergos aan de beurt.                         Hier waren 5 categorieën vertegenwoordigd. De winnaar bij het trampolinespringen was in niveau D/E  wonnen Juna de Jong en Celeste Val de eerste plaat, Hope van Dunschoten  werd tweede en Solin Ibrahim   werd derde . Bij niveau C1 werd  Alissa Meerkerk   eerste,  Isa de Jong tweede en Willianne van Kempen derde . Bij C2 Behaalde Joella Rijsbergen de eerste plaats.

Bij niveau B was het Fiene van der Aa die eerste werd, Larysa Zabi werd tweede en Lois de Jager werd derde. Als laatste waren de springer uit de A catergorie aan de beurt. Hier werd de winnaar Gino van Loon, Lucas van ’t Ende werd tweede en de derde plaats was voor Anique Bakker.                       De clubkampioen die de wisselbeker mee naar huis mag nemen is Gino van Loon

UPDATE NK TRAMPOLINESPRINGEN

Een aantal springers van Synergos zijn op 25 juni j.l. Nederlands kampioen geworden. Dit was tijdens het NK trampolinespringen in Ahoy .  Bij een paar springers die de 2de en 3de plaats behaalden heeft Synergos protest aangetekend en op de dag van de clubwedstrijden kregen ze het officiële bericht dat het bezwaar toegekend is. Hierbij bleek dat Larysa Zabi van een gedeelde 2de plaats naar Nederlands kampioen op de dubbelmini trampoline ging.

Willianne van Kempen, die in Ahoy de medaille voor de 3de plaats kreeg, bleek na een herziening ook Nederlands kampioen te zijn