Merwede/Multiplaat wint met moeite van Tilburg
Merwede/Multiplaat wint met moeite van Tilburg Bernadette Struijk

Merwede/Multiplaat wint met veel moeite

4 oktober 2022 om 09:21 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond alweer de vierde competitiewedstrijd van Merwede/Multiplaat 1 op het programma tegen Tilburg. Na een spannende wedstrijd werd Tilburg met veel moeite opzij gezet: 26-25.

Waar de vorige twee weken het weer een grote invloed had op het spel, was daar op deze zonnige zaterdag weinig van te merken. Beide ploegen startten energiek aan de wedstrijd en dat leverde een prachtige wedstrijd op. De gehele eerste helft ging de wedstrijd dan ook gelijk op. De ene keer lukte het Merwede/Mutltiplaat om op voorsprong te komen en de andere keer was het de ploeg uit Tilburg die dit voor elkaar kreeg. Om en om werd er gescoord door beide ploegen, wat uiteindelijk leidde tot een 12-12 ruststand. Opvallend was dat Dennis van Eijl bij rust al liefst acht doelpunten had gemaakt.

De 2e helft startte hetzelfde als de 1e helft, hoewel het wat langer duurde voordat de doelpunten weer goed vielen. Tot aan 15-15 ging de wedstrijd gelijk op, maar toen was het tijd om wat extra gas te geven. Vier herendoelpunten op rij zorgde ervoor dat er een verschil van vier op het scorebord kwam. De ploeg uit Tilburg gaf zich echter niet gewonnen en wist het verschil weer terug naar twee te brengen. Op 24-20 met nog 4 minuten te spelen leek de buit binnen, alleen was het Tilburg dat zich opnieuw wist terug te knokken in deze wedstrijd. Langzaam maar zeker werd het gaatje kleiner en kleiner en wist de ploeg zelfs op 1 punt achterstand te komen. Uiteindelijk vond de prima fluitende scheidsrechter het wel welletjes en floot hij af bij een stand van 26-25.

Twee zeer belangrijke punten voor Merwede/Multiplaat in een poule waar iedereen van elkaar lijkt te kunnen winnen. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen! Volgende week zaterdag reist de selectie van Merwede/Multiplaat af naar Eindhoven, waar de teams de strijd aan zullen gaan met Rust Roest. Het 2e zal beginnen om 14.30 uur en het 1e team zal aantreden om 16.00 uur!

Doelpunten: Dennis van Eijl 14, Jeffrey van Son 7, Vincent Bakker 2, Rianne Swets 2, Sanne de Jong 1