Tourwinnaars bekend - de achtste Tour d’ABC afgerond.

1 juli 2018 om 18:48 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 30 juni was de ontknoping van de Tour d’ ABC. Al twee weken waren de deelnemers aan het strijden voor de gele trui. Na de tijdrit, de ‘hoe goed ken je jezelf loop’ en de sprint stond zaterdag de bergetappe op het programma. De top van het klassement lag dichtbij elkaar, dus de bergetappe was de allesbepalende spannende eindtour.
Gelukkig was de start vroeg in de ochtend, want niet alleen de spanning maar ook de temperaturen liepen hoog op. De bergetappe winnend afsluiten betekende nog niet, dat je de tourwinnaar was. Bij de finish eerst maar even aan het koude water en dan terug naar het clubgebouw. Daar stonden de drankjes en de hapjes voor iedereen klaar. En toen was het rekenen en tellen geblazen, want wie oh wie winnen dit jaar de gele trui? Bij de mannen ging Raymond Coenraads er met de gele trui vandoor en bij de vrouwen werd Margret van Schie in het geel gehesen.
Naast de leden van de trimclub ABC hebben ook niet-leden meegedaan. De jongste deelneemster was 10 jaar. Ook zonen durfden de uitdaging aan te gaan met hun vader en wisten hen bij de sprint te verslaan.
Het was een geslaagde Tour, goed georganiseerd en het heeft vooral voor veel plezier gezorgd bij de deelnemers.

advertentie
advertentie