Robin Vermeulen eerste op 200 meter wisselslag

3 juli 2018 om 19:35 Sport/sport

SLIEDRECHT / DORDRECHT 1 gouden medaille en 2 mooie zilveren medailles. Deze ontving Robin Vermeulen (11 jaar) tijdens de jaargangfinale in Dordrecht afgelopen weekend. Op zondag 1 juli werd in Dordrecht de 'Speedo Sportemotion jaargang finale gezwommen. Totaal deden 99 zwemverenigingen mee aan deze wedstrijd. Per programma mochten de beste 24 zwemmers van heel Nederland aan de start verschijnen.

Tijdens de finale die werd gezwommen in het 50m bad in Dordrecht, won Robin 1 keer goud: op de 200m wisselslag, hierdoor mag ze zich 1 jaar lang kampioen van Nederland noemen op dit nummer (minioren 5 meisjes) op de 400m vrije slag haalde zij een hele mooie 2e plaats, net 1 sec achter de nummer 1, ook op de 100 meter rugslag haalde ze de 2e plaats, en de laatste afstand, na een zwaar middagprogramma achter de rug te hebben werd ze 6e op de de 100 meter vrije slag. Tevens verbeterde ze 3 keer een clubrecord bij haar eigen zwemvereniging MNC Dordrecht.

Robin haar zwemseizoen zit ervoor nu even op, de trainingen liggen stil, en ze gaat nu lekker genieten van een heerlijke vakantie. Robin mag terugkijken op een mooi seizoen, waar zij voor de laatste keer uitkwam bij de minioren.

Maandag 20 augustus 2018 zal Robin haar eerste training weer gaan volgen, en vanaf dat moment is zij junior 1. Robin zal dan hard aan het werk gaan, om limieten te gaan halen, voor deelname in december aan de NJJK.