Afbeelding

Obs Henri Dunant wordt aspirant opledingsschool

3 februari 2023 om 12:38 Onderwijs

SLIEDRECHT Obs Henri Dunant heeft donderdag nieuwe leerlingen feestelijk ontvangen. Het zijn geen basisschoolleerlingen, maar 14 aanstaande onderwijsprofessionals die studeren aan de Pabo van Hogeschool Inholland. Dit is een opleiding waar ze worden opgeleid tot toekomstige meesters of juffen.

Iedere donderdag vormen zij een leerteam op obs Henri Dunant waarin ze theorie aan de praktijk koppelen. Obs Henri Dunant is namelijk een (aspirant) opleidingsschool geworden, dit betekent dat er een intensievere verbinding komt tussen de theorie (leren), praktijk (linken) en de student (leven). Op deze manier ontstaat er een samenhangend curriculum. Dit is een onderdeel van het ontwikkelplan schooljaar 2022-2025 waar stichting Openbaar Onderwijs Papendracht Sliedrecht een van de deelnemende besturen is.

De aankomende leraren worden op de werkplek opgeleid en leren in de context van de school. In een opleidingsschool leiden scholen en opleidingen samen aanstaande onderwijsprofessional op. Een opleidingsschool gaat met een eigen programma daarin verder dan een stageschool waar studenten in de praktijk leren lesgeven.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie