KNOTS gaat weer knallen

12 juli 2018 om 09:13 lokaal

SLIEDRECHT Hoewel het KNOTSfeest pas in de week van 20 tot en met 24 augustus los zal barsten zijn de vrijwilligers en medewerkers van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht al volop met de voorbereidingen bezig. In de laatste week van de zomervakantie zullen weer 600 kinderen van 6 tot en met 12 jaar van 'KNOTS' kunnen genieten. Een week lang timmer- knutsel- en sportplezier ligt voor hen in het verschiet.

door Jan Wieman

Tiny Holleman (74) en Piet de Weerdt (73) zijn respectievelijk 20 en 8 jaar als vrijwilliger actief tijdens KNOTS. Tiny doet de administratie en entree en verkoopt consumpties ('ik heb soms geen tijd om te eten') en Piet doet mee met de techniek. Ze genieten elk jaar weer van het meewerken aan de KNOTS week en de voorbereidingen ervan. ,,Je ziet aan de ogen van de kinderen hoe leuk ze het vinden, wij genieten dan dubbel zo hard van al die kinderen. De energie die je erin stopt krijg je dubbel terug, als we naar huis gaan zijn we dan ook nauwelijks moe", zegt Piet. Tiny vertelt: ,,Een week van tevoren maak ik thuis alle snoepzakjes in orde, het hele huis stinkt dan naar de snoep, maar dan is het al feest. Dit blijf ik doen tot mijn dood." Beiden hopen dat zich nog een flink aantal jonge vrijwilligers aanmelden om de kinderen te begeleiden.

Cas Besamusca van SOJS springt daar op in: ,,Iedereen die het mee gezellig wil maken als vrijwilliger is welkom, jongeren vanaf 13 jaar kunnen zich al aanmelden voor de crea. Vanaf 15 jaar kun je als vrijwilliger aan de slag bij de huttenbouw, maar ook voor de techniek kunnen we jongeren vanaf 15 jaar goed gebruiken, ouderen zijn natuurlijk ook welkom. Want vrijwilligers zijn de dragers van KNOTS, zij zijn degenen die zorgen dat KNOTS al zo lang zo succesvol is, zij bereiden het allemaal voor en ronden het ook af." Aanmelden kan bij Cas via cas@sojs.nl, tel. 0184 414273.

Het thema van KNOTS voor dit jaar is: 'Boerenfeest'. Iedere dag wordt een prijs uitgereikt aan het kind dat het leukst is verkleed als boer of boerin. KNOTS begint op maandag 20 augustus en eindigt op vrijdag 24 augustus. Het KNOTS-dorp op het IJsbaanterrein is elke dag geopend van 10.00-12.30 uur en van 13.00-15.00 uur. Deelnemen aan de activiteiten kost € 2,50 per dag. Maar er is een speciale voorverkoopregeling: van 6 augustus tot en met 16 augustus zijn er bij speelgoedwinkel 'Het mooiste Speelgoed' op het Winklerplein voor € 11,00 buttons te koop die alle vijf dagen geldig zijn.

Particulieren en bedrijven kunnen helpen dat dit grootste Sliedrechtse kinderevenement onvergetelijk wordt door een 'Knotsgekkie' te worden. Knotsgekkie ben je al voor € 25,00. Daarvoor krijg je een raamsticker en een vermelding op bord bij de ingang van het terrein. Voor € 50,00 adopteren belangstellenden een hut. Ook dan krijg je de raamsticker. Daarbij krijgt de hut, die de kinderen bouwen, een naam die door de sponsor wordt bepaald door middel van een goed zichtbaar bord. Van deze inkomsten worden verf, gereedschap, drinken en materialen voor de knutselhut gekocht. Knotsgekkie worden? Neem dan contact op met Christian Overklift Vaupel Kleijn via christian@sojs.nl of bel met 0184 414273.

advertentie
advertentie