Jan Wieman

'GenX-waterlozing naar minder dan 148 kilogram per jaar'

26 juli 2018 om 17:06 lokaal Dossier Chemours

DORDRECHT Chemours denkt de indirecte waterlozing van GenX te kunnen beperken tot 148 kilo of minder per jaar. Dat is ook wat de provincie Zuid-Holland eist in het kader de lopende vergunningsherziening.

Chemours stelt proactief nieuwe technologieën te hebben doorgevoerd in haar fabriek in Dordrecht. Het bedrijf blijft de filterinstallatie met koolstofbedden verder verbeteren en optimaliseert deze proef met de actieve granulaire koolfiltratietechnologie om indirecte waterlozingen met de GenX-hulpstof FRD903-verder te kunnen verminderen. ,,We hebben er vertrouwen in dat deze proactieve maatregelen ons in staat zullen stellen om met ingang van 1 januari 2019 een niveau van jaarlijkse indirecte FRD903-waterlozingen van 148 kilogram of lager te bereiken”, aldus een woordvoerder.

De genoemde nieuwe technologieën hebben de indirecte waterlozing van het GenX-bestanddeel FRD903 al met meer dan 85% teruggebracht, van het vergunde maximale niveau van 2035 kilogram per jaar tot een huidig niveau van minder dan 305 kilogram per jaar, zegt het bedrijf. ,,Chemours zet zich in om zowel de activiteiten in Dordrecht te verbeteren als een gewaardeerd lid van de lokale gemeenschap te zijn. We nemen de zorgen van onze buren serieus. Toen de zorgen metbetrekking tot het GenX-bestanddeel FRD903 opdoken hebben we belangrijke stappen genomen om die aan te pakken, in nauwe samenwerking met lokale, provinciale en nationale toezichthouders. Chemours zal zich blijven inzetten voor milieubeheer en luistert naar de emissiezorgen die onze buren mogelijk hebben. We evalueren daarom voortdurend nieuwe technologieën om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.”

Meer weten? Lees dan ons complete Chemours-dossier met al het nieuws en de achtergronden.

Profielfoto Louis van Oort

Louis van Oort

advertentie
advertentie