Afbeelding
Getty Images

Tips voor een manicure thuis, zo lijken je nagels langer

Beauty & Lifestyle

SLIEDRECHT Kun of durf je nog niet naar de nagelstudio? Dan moet je misschien nog even zelf aan de slag met je nagels. Ben je niet gezegend met lange, sterke nagels, dan kun je de boel ook een beetje bedriegen door optische veranderingen aan je nagels aan te brengen. Door op de juiste plaatsen nagellak aan te brengen, lijkt de vorm van je nagel te veranderen. 

Maar er zijn nog meer tips om je nagels langer te laten lijken. Hoe? Onze collega's van mediapartner Beautyweb vertellen het je graag.

Dit artikel is een samenwerking met mediapartner Beautyweb. De komende tijd zult u meer van deze artikelen lezen op deze website.

NAGELRIEMEN Het optisch verlengen van je nagels begint bij de nagelriemen. Duw de nagelriemen zachtjes terug. Zo lijken je nagels (nee, correctie, zijn je nagels) direct een stukje langer.

VIJLEN Vijl je nagels amandelvormig. Deze vorm zorgt optisch voor de meeste lengte. Een alternatief is de ovale nagel. Kiezen voor een vierkante nagel is een slecht idee als je je nagel optisch wilt verlengen.

KLEUREN Over het algemeen is het zo dat donkere kleuren een oppervlak kleiner doen lijken en lichte kleuren groter en dus langer. Kies voor een nude kleur. Hoe dichter je lak lijkt op je huidskleur, hoe langer je nagels lijken. Als je toch wat contrast wilt, kies dan voor een tint die net iets lichter is dan je huid.

LAKKEN Ben je toch meer van de donkere kleuren, dan kun je de vorm nog een beetje aanpassen door de zijkanten van je nagel niet mee te lakken. Door aan de zijkanten wat ruimte vrij te laten creëer je langere, dunnere nagels.


Getty Images/iStockphoto

FRENCH Kies voor een klassieke French manicure. Tegenwoordig zie je ook French manicures in andere kleuren, maar doe dat niet als je voor optisch langere nagels wilt gaan. Dit zorgt namelijk voor het tegenovergestelde effect.

NAIL ART Ook nail art kan enorm helpen. Behalve dat het ontzettend leuk is om nail art te dragen, kan het ook voor verlenging zorgen. Zet een dunne verticale lijn op je nagels met bij de top een extra eyecatcher. Daar komt dan vervolgens de aandacht op te liggen waardoor de illusie van lengte ontstaat. Een driehoek op de nagels zorgt ook voor een goede verlenging van de nagels. Kijk verder op Beautyweb voor meer ‘do it yourself nail art’. 

Wil je meer tips? Neem dan een kijkje op www.beautyweb.nl/nagels.

door Femke van Soest

Wat is Beautyweb?
‘Beauty’ is natuurlijk een zeer breed begrip, reden waarom BeautyWeb is onderverdeeld in een zevental hoofdgroepen: Nagels, Make-up, Huid, Voeten, Haar, Gezondheid en Voeding. Binnen elke hoofdgroep komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waar de belangstellende bezoeker onmiddellijk zijn of haar voordeel mee kan doen. Dit gaat van behandelmethoden en nieuwe producten via praktische tips en adviezen naar opvallende nieuwtjes uit binnen- en buitenland, een agenda van beurzen en evenementen op beautygebied en een forum, waar men met alle vragen en problemen op het gebied van schoonheid en uiterlijke verzorging terecht kan.

Wie belangstelling heeft voor alles wat te maken heeft met uiterlijke verzorging vindt een schat aan direct bruikbare informatie op de site www.beautyweb.nl.

advertentie
advertentie