Afbeelding
Getty Images/iStockphoto

Zóveel paar schoenen draagt de gemiddelde Nederlander

Beauty & Lifestyle

SLIEDRECHT Ruim vier op de tien Nederlandse vrouwen (41 procent om precies te zijn) heeft meer dan vijftien paar schoenen in de kast staan. Onder mannen is het percentage met een grote schoenencollectie veel kleiner. ‘Slechts’ zestien procent van de mannen bezit namelijk meer dan vijftien paar schoenen. 

Een groot gedeelte van alle gekochte schoenen blijft echter in de kast staan. Dit en meer blijkt uit onderzoek van online stijlgids Dresscode.nl, dat ruim 5.400 Nederlanders ondervroeg naar hun koopgedrag op het gebied van schoenen.

Dit artikel is een samenwerking met onze mediapartner Beautyweb. Meer van dit soort artikelen zijn te lezen op onze website in de rubriek Mijn Leven/Beauty & Lifestyle.

Vrouwen hebben grotere schoenencollectie

Bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) heeft meer dan tien paar schoenen in de kast staan. De grootte van de schoenenverzameling is echter sterk afhankelijk van het geslacht. Zo zegt 58 procent van de vrouwen meer dan tien paar te hebben, tegenover ‘slechts’ 28 procent van de mannen. Een kleinere collectie komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. 38 procent van de mannen heeft minder dan vijf paar schoenen in de kast liggen, tegenover 15 procent van de vrouwen.

Vrouwen laten veel meer schoenen verstoffen

Niet al het schoeisel wordt daadwerkelijk op regelmatige basis gedragen. 42 procent van de vrouwen geeft aan minimaal vijf paar schoenen ongebruikt in de kast te hebben staan. Onder mannen is dit percentage, met 23 procent, een stuk lager. De meeste mannen laten maximaal twee paar ongebruikt (56 procent). Wanneer de onderzoeksresultaten worden doorgerekend naar de gehele bevolking, betekent dit dat Nederland minstens vier miljoen ongebruikte schoenen telt.

Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek. Zelf (ook) gevoelig voor miskopen op het gebied van schoenen? Heel herkenbaar! Maar met deze zes tips ga je minder snel de fout in.

Comfort is doorslaggevend

Het gebrek aan comfort blijkt de voornaamste reden om schoenen te laten verstoffen. In totaal zegt 61 procent van de vrouwen en 44 procent van de mannen dat de ongebruikte schoenen simpelweg niet lekker zitten, bijvoorbeeld doordat de verkeerde maat is gekocht. Ook zijn deze ‘verstoten schoenen’ in veel gevallen lastig te combineren met een outfit. Dit is bij 26 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen het geval.

Wat is Beautyweb?
‘Beauty’ is natuurlijk een zeer breed begrip, reden waarom BeautyWeb is onderverdeeld in een zevental hoofdgroepen: Nagels, Make-up, Huid, Voeten, Haar, Gezondheid en Voeding. Binnen elke hoofdgroep komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waar de belangstellende bezoeker onmiddellijk zijn of haar voordeel mee kan doen. Dit gaat van behandelmethoden en nieuwe producten via praktische tips en adviezen naar opvallende nieuwtjes uit binnen- en buitenland, een agenda van beurzen en evenementen op beautygebied en een forum, waar men met alle vragen en problemen op het gebied van schoonheid en uiterlijke verzorging terecht kan.

Wie belangstelling heeft voor alles wat te maken heeft met uiterlijke verzorging vindt een schat aan direct bruikbare informatie op de site www.beautyweb.nl.

advertentie
advertentie