Afbeelding
BDUmedia

Herfstmode 2020: Trendy en comfortabel het najaar in

Beauty & Lifestyle

SLIEDRECHT De dagen worden korter en de temperaturen lager. Maar de koude wintermaanden zijn allang niet meer een periode van onelegante (maar warme!) truien. Ook in deze tijd van het jaar kun je trendy voor de dag komen. Herfstmode 2020, de redactie geeft je hieronder enkele tips.

Een lekkere warme jas hoeft echt niet saai te zijn. De nieuwe collecties winterjassen bekennen ook komend seizoen kleur. Zowel vrouwen als mannen lopen er in het koude en natte weer trendy bij. Een warme jas hoeft bepaald niet saai te zijn.

WINTERJAS De modelabels hebben zich uitgeleefd in de winterjas, die traditioneel misschien saai oogde, maar dat tegenwoordig zeker niet meer is. Een label als Regatta komt dit najaar met een opvallende collectie warme jassen. Voor dames is er bijvoorbeeld de Serleena parka en voor heren het Salinger jack.

Damesparka Serleena is een lange winterjas die je hele lijf lekker warm houdt als het weer guurder wordt. Dankzij de licht getailleerde pasvorm oogt de jas mooi slank. Als het kwik onder het nulpunt daalt, trek je snel de verstelbare capuchon over je hoofd zodat je optimaal beschermd bent. De fake-fur-kraag haal je er eenvoudig af wanneer de temperatuur weer stijgt. Het is een jas die je vaak gaat dragen.

Ook aan de mannen is gedacht. De nieuwe Salinger winterjas voor heren heeft thermo-isolatie waardoor je zelfs bij flink lagere temperaturen lekker warm blijft. Heel handig: aan de binnenkant van de meeste jassen vind je tegenwoordig een zak met een ritssluiting voor je smartphone en andere persoonlijke spullen die je niet mag verliezen.

(de tekst gaat onder de foto verder)


BDUmedia

COMBINEREN MET RUITEN Alle remmen gaan komend seizoen los en modebeperkingen worden zonder pardon opzijgezet. En dat alles om het ultieme doel te bereiken. Dat doel is vrijheid. Vrijheid om te dragen wat je wilt. En wat je wilt dragen, combineer je zonder opgelegde grenzen. Dat kan met de ruit! Het ruitpatroon lijkt bij uitstek een belemmerende factor in de mode. De strakke geometrische lijnen en een dominant kleurpatroon lijken combinatievrijheid in de weg te staan. Maar niets is minder waar. Wie de kleuren als inspiratie gebruikt en door de ruiten heen breekt, komt in een wereld terecht waar elke combinatie de winnende combinatie is.

Gebruik bijvoorbeeld de kleuren uit het ruitpatroon om te inspireren. En om te combineren. Een ruit combineren met een andere ruit? Super! Een ruit combineren met een gedurfd geprint overhemd? Doen! De perfecte combinatie laat zich niet opleggen, die bepaal je helemaal zelf. Bij de labels Van Gils en Ted Baker zien we deze ‘ruitcombinaties’ dit seizoen fraai terugkomen. En wanneer je dan ook nog eens kleur met verschillende stoffen combineert, dan creëer je jouw ideale en comfortabele outfit die je altijd en overal kunt dragen. Alles kan, alles mag.

(de tekst gaat onder de foto verder)


BDUmedia

SIERADEN MET EEN VERHAAL Bij de sieraden voor de moderne, elegante vrouw draait het niet om de waarde van de materialen maar vooral om het ontwerp. Edele metalen zoals zilver en goud en natuurstenen of edelstenen zijn niet per se noodzakelijk om een stijlvol sieraad te creëren. Maar deze materialen zijn wel mooi. Daarom zie we ze veelvuldig terug in de nieuwe collecties. De nieuwste sieraden zijn een samenspel van mat en glanzend, groot en klein, grof en fijntjes. Bijzondere sluitingen maken tegenwoordig nadrukkelijk deel uit van de creatie. Losse hangers en bedels worden niet alleen aan collier of armband gedragen maar vinden hun plek ook als decoratie aan tas of telefoon. Opvallend: veel nieuwe collecties bevatten romantische iconen.

Heel fraai dit seizoen is de nieuwe collectie van sieradenvormgeefster Eva Schreuder. Sieraden die verwijzen naar reflectie en gedachten. Waar sta je na tien jaar, hoe heb je je ontwikkeld en waar wil je naartoe? Deze reflectieve vragen inspireerden haar in het maken van deze serie frêle sieraden met een sterk karakter, die net zo tijdloos zijn als dansend water in de ochtendzon. Sieraden die zijn ontworpen met hart en ziel vanuit een ambachtelijke werkwijze en overtuiging. In een stijl die zich laat omschrijven als elegant, puur, subtiel, vrouwelijk en krachtig. Met colliers, armbanden, oorbellen en ringen in goud en zilver.

Meer artikelen over beauty en lifestyle vind je op onze website in de rubriek Beauty & Lifestyle.

advertentie
advertentie