Afbeelding
Volzin

Mediapartner Volzin heeft een nieuwe website

Geloof & Zingeving

SLIEDRECHT De nieuwe website van Volzin is online. Na een ontwikkeltijd van enkele maanden is deze week het resultaat gelanceerd. Volzin is een magazine voor religie en samenleving. Volzin beschrijft de levensbeschouwelijke diversiteit in Nederland en organiseert zingevende activiteiten als lezingen, thema-avonden, boekprojecten en een jaarlijkse schrijfwedstrijd. Kijk voor meer informatie op www.volzin.nu

,,We hebben een duidelijk doel voor ogen: het stimuleren van relevante religiejournalistiek. Religie en levensbeschouwing zijn volgens ons niet alleen voorbehouden aan slechts enkele kolommen in een krant of aan alleen gelovige mensen”, zeggen hoofdredacteur Greco Idema en hoofd online Enis Odaci. ,,Bij Volzin geloven we dat religiejournalistiek waardevolle inzichten kan geven in grote en kleine vragen over de samenleving en onze plek daarin. Of dat nu een gesprek over levenseinde is, of hoe om te gaan met corona, deze vragen kunnen we niet alleen langs politieke en ideologische lijnen verkennen, maar ook langs levensbeschouwelijke lijnen.”

,,Religie, zingeving, levensbeschouwing… het zijn woorden die onze identiteit vormen. Op Volzin staan deze aspecten van onze talrijke identiteiten centraal. Natuurlijk met actuele vragen uit politiek, media en samenleving als belangrijke context. Daarom luidt ons nieuwe motto: verdiep je wereld.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Enis Odaci

DRIE PIJLERS Volzin rust op drie pijlers, leggen Idema en Odaci uit. ,,De eerste pijler is Volzin magazine, dat tien keer per jaar verschijnt en waar achtergrondartikelen, verdiepende interviews en cultuur het hart vormen. De tweede pijler is de nieuwe website van Volzin, waar we sneller over de actualiteit en trends in de samenleving kunnen berichten en ook meer diensten voor onze lezers kunnen aanbieden. De derde pijler is onze community. Dat zijn al onze abonnees en de mensen die deelnemen aan onze boekpublicaties en evenementen, die we de komende maanden zullen organiseren in samenwerking met diverse partners.”

NIEUWE DIENSTEN ,,U kunt op onze nieuwe website uw evenementen onder de aandacht brengen. Op deze pagina vindt u een eerste overzicht van interessante evenementen. Ook kunt u via Volzin vanaf nu uw vacatures publiceren wanneer u op zoek naar bent naar personele versterking. Wij werken samen met hét vacatureplatform voor religie en levensbeschouwing, Reliwerk. Met één investering kunt u op deze manier een dubbel bereik organiseren. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en bij interesse kunt u contact opnemen om de vele mogelijkheden te bespreken. We lanceren gelijktijdig met de nieuwe site ook een webwinkel waarop beeldmateriaal, losse exemplaren van Volzin magazine, en boeken te bestellen zijn. We zullen de webwinkel de komende weken en maanden vullen met vele nieuwe items.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Volzin

STEUN VOLZIN Odaci en Idema hopen dat de nieuwe website ook zorgt voor nieuwe abonnees. ,,Voor mensen die Volzin nog niet (goed) kennen bieden wij een proefabonnement aan. U krijgt dan toegang tot alle artikelen op de website én ontvangt drie edities van Volzin magazine thuis. Natuurlijk is een digitaal-only abonnement ook mogelijk. De markt van uitgevers staat al langere tijd onder druk, zeker na corona. Daarom doen wij een beroep op onze lezers om Volzin, en daarmee religiejournalistiek, te steunen met een donatie. Alle bijdragen komen ten goede aan onze redacteuren en fotografen.”

advertentie
advertentie