Gunter Demnig plaatst een Struikelsteen in Sliedrecht (2019)
Gunter Demnig plaatst een Struikelsteen in Sliedrecht (2019) Stichting Struikelstenen Sliedrecht

Twee nieuwe Struikelstenen in Sliedrecht

6 oktober 2020 om 10:31 Historie

SLIEDRECHT Gunter Demnig legt woensdag 11 november opnieuw twee nieuwe Struikelstenen in Sliedrecht. Deze stenen zijn ter nagedachtenis aan de Merwedegijzelaars Gerrit Gijsbertus de Bruin (Wilhelminastraat, ter hoogte van nummer 11) en Jaap van der Knaap (Julianastraat, ter hoogte van nummer 24). In de voorgaande jaren zijn in totaal al 35 stenen geplaatst, wat het totaal dit jaar op 37 brengt.

Vanwege de coronamaatregelen gebeurt de legging deze keer in een andere setting dan de voorgaande keren; namelijk in besloten kring. Voor de geïnteresseerden houdt Stichting Struikelstenen Sliedrecht echter wel weer een informatieavond vooraf, waar de verhalen van de beide mannen worden gedeeld met nabestaanden en geïnteresseerden. Deze avond vindt plaats op woensdag 14 oktober, vanaf 19.30 uur. Vanwege de verscherpte maatregelen is er beperkt plaats.

Om de afstand van 1,5 meter te kunnen waarborgen, is ervoor gekozen om deze avond niet in de synagoge te houden, maar in de aula van het Griendencollege, Prof. K. Onneslaan 109 in Sliedrecht. Wie de avond bij wil wonen, kan zich aanmelden via info@struikelstenensliedrecht.nl of 06 4643 8257.

In de week van 12 tot 17 oktober gaan bestuursleden van de Stichting de huidige 35 struikelstenen weer schoonmaken met leerlingen van vier Sliedrechtse scholen.

advertentie
advertentie