SGP-ChristenUnie Drechtsteden organiseert grote verkiezingsavond

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

DORDRECHT De SGP-ChristenUnie Drechtsteden organiseert op 14 maart in Dordrecht een grote verkiezingsavond met landelijke, provinciale en lokale politici. Het thema van deze avond is: ‘Samen leven in de Drechtsteden’ Voorafgaand staan er twee werkbezoeken op het programma.

De SGP en ChristenUnie hebben voor deze avond als motto “Samen leven in de Drechtsteden”. Sprekers zijn de fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer, Kees van der Staaij, en Chris Schaapman, lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland namens de ChristenUnie. Tijdens deze avond zullen verschillende onderwerpen de revue passeren. Zo zal er gesproken worden over de mogelijkheden om de eigen identiteit van de afzonderlijke gemeenten te behouden. Maar ook de aansluiting tussen economie en onderwijs en de fysieke infrastructuur zullen aan bod komen. In de regio Drechtsteden werken relatief veel Oost-Europeanen, zoals Bulgaren en Roemenen. Iedere gemeente binnen de regio Drechtsteden heeft hier mee te maken, daarom zal ook gesproken worden over de toelating en de woonvoorzieningen van deze groep. Naast de inleidingen is er ook een forumdiscussie onder leiding van Rik van der Linden. Aan de forumdiscussie zullen naast Kees van der Staaij en Chris Schaapman ook Carla Dik (Tweede Kamerlid voor de CU), Servaas Stoop (Statenlid voor de SGP), de Drechtstedenbestuurders André Flach en Hans Tanis, samen met wethouder Aaike Kamsteeg deelnemen.

Locatie voor de openbare debatavond: Wartburgcollege Dordrecht - Locatie Marnix, Prof. Waterinklaan 41, 3312 KM Dordrecht. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

advertentie
advertentie