Van Schoolplein naar Sportplein

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Het weer was prachtig en de kinderen stonden te trappelen van ongeduld. Het schoolplein van de Anne de Vriesschool aan de Frans Halsstraat was voor de gelegenheid helemaal omgebouwd tot sportplein. Dit in het teken van de aftrap van het van Schoolplein naar Sportplein project van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht. Op maandag 10 maart gaven wethouder De Waard van de gemeente Sliedrecht en Mary Visser, Ledenraadslid voor de Rabobank Merwestroom, het startschot voor het project. Al vlug nadat de officiële formaliteiten waren afgerond werd het schoolplein van de Anne de Vriesschool ingenomen door enthousiast spelende basisschoolleerlingen.

Door Norbert Schild

Het van Schoolplein naar Sportplein project is opgestart door de combinatiefunctionaris sport en cultuur van Sliedrecht Cas Besamusca. Hij is werkzaam voor de Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht en heeft als doel om de jeugd meer aan het bewegen te krijgen. Het van Schoolplein naar Sportplein project werd gesponsord door Leo Reijnders en de Rabobank Merwestroom. Leo Reijnders doneerde de sportkleding voor de begeleiders en de Rabobank Merwestroom zorgde voor een container met attributen om mee te spelen en te sporten. Ledensraadslid van de Rabobank Mary Visser reageerde dan ook verheugd op de aanblik van de spelende kinderen: ,,De Rabobank staat in de gemeente en vindt gezond bewegende jeugd belangrijk."

Onder begeleiding van de tweedejaarsstudenten sport en beweging van het Da Vinci College worden de kinderen gestimuleerd om te sporten met elkaar naar schooltijd. De begeleiders zorgen voor uitleg en een veilige speelomgeving. Tevens vormen zij de schoolpleinen van de Sliedrechtse basisscholen om tot sportplein waar de kinderen in de buitenlucht hun energie kwijt kunnen. Op deze manier komen de kinderen in aanraking met verschillende sporten en wordt gezond bewegen in de buitenlucht gestimuleerd. Tijdens de aftrap waren tennis, tikkertje en voetbal populaire keuze, maar ook tijdloze spelletjes en sporten als hockey en het spelen met een diabolo waren mogelijk.

De kinderen waren enthousiast en de kreet 'Leuk!' werd dan ook vaak gehoord. Naast de Anne de Vriesschool hebben alle Sliedrechtse basisscholen een container ontvangen en worden de kinderen regelmatig uitgenodigd om na schooltijd samen buiten te spelen. ,,Op deze manier proberen wij de jeugd weer te leren hoe leuk het is om buiten te spelen", aldus Cas Besamusca.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie