Startersbeurs voor jongeren in Alblasserwaard Vijfheerenlanden

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard Vijfheerenlanden zet de Startersbeurs in bij de aanpak van de jeugdwerkloosheid in de regio. Jongeren uit de regio die hun opleiding hebben afgerond, nog geen baan hebben gevonden en staan te popelen om aan de slag te gaan, kunnen vanaf 1 april a.s. gebruik maken van de Startersbeurs. Zowel werkgevers als starters kunnen zich nu al aanmelden via de website www.Startersbeurs.nu/Alblasserwaard-vijfheerenlanden. Met een Startersbeurs kunnen de jongeren zes maanden werkervaring opdoen bij een bedrijf dat ze zelf mogen kiezen. Er zijn voorlopig 20 Startersbeurzen te vergeven.

Voor wie?

De Startersbeurs is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 26 jaar die zijn ingeschreven in de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Lingewaal, Molenwaard en Zederik. De jongeren moeten minimaal een MBO2- of HAVO/VWO-diploma hebben. Jongeren die een beurs krijgen, ontvangen zes maanden een vergoeding van € 500 netto per maand. De werkgever krijgt dit bedrag volledig gecompenseerd via middelen die beschikbaar zijn gesteld voor het Actieplan Jeugdwerkloosheid dat de RSD uitvoert. De werkgever betaalt slechts € 100 per maand aan een scholingsbudget voor aanvullende opleidingen van de jongere die bij hem aan het werk is.

Wethouder Elisabeth van Leeuwen van Giessenlanden en regionaal Ambassadeur Jeugdwerkloosheid: ,,Met de Startersbeurs zetten de gemeenten in de regio weer een stap om de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten. In andere gemeenten zijn inmiddels goede resultaten geboekt met de Startersbeurs. Ook werkgevers profiteren van de Startersbeurs, zij halen gemotiveerde arbeidskrachten in huis die door kunnen stromen naar een reguliere baan".

Hoe werkt de Startersbeurs?

Het is de bedoeling dat de starter zelf op zoek gaat naar een bedrijf waar hij/zij graag werkervaring wil opdoen. Dat mag een bedrijf in de regio zijn maar dat hoeft niet. Zodra de jongere een bedrijf heeft gevonden, schrijft hij of zij zich in via de website Startersbeurs.nu/alblasserwaard-vijfheerenlanden Werkgevers die vacatures willen aanbieden voor de Startersbeurs Regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden, kunnen dat nu al doen op deze website.

Startersbeurs biedt uitkomst

Met de Startersbeurs wil de RSD de stijgende jeugdwerkloosheid bestrijden. Zeker voor jongeren die net klaar zijn met hun opleiding is het momenteel niet gemakkelijk om aan werk te komen. Dit komt vooral omdat zij nog geen werkervaring hebben. De Startersbeurs biedt in dit geval uitkomst. De jongeren laten zien dat ze graag in actie komen, ze doen de werkervaring op waar bedrijven op zitten te wachten, verdienen hun eigen geld en maken kans om sneller aan de slag te gaan in een échte baan.

Meer informatie

Meer informatie over de Startersbeurs via www.startersbeurs.nu/alblasserwaard-vijfheerenlanden, e-mail: regioAV@startersbeurs.nu, Facebook: StartersbeursNL of telefonisch: 0900-4600000.

advertentie
advertentie