Van oude naar nieuwe raad

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft dinsdag met verschillende toespraken in het Raadhuis en daarna een etentje in het Hardinxveldse restaurant Kampanje afscheid genomen van de oude gemeenteraad. Donderdag wordt de nieuwe raad geïnstalleerd.

Op basis van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart ziet die nieuwe raad er op dit moment als volgt uit. Namens de SGP-ChristenUnie: Theo den Braanker, Hans Tanis, Nico de Jager, Marije Baars-Mulder, Rien Visser, Cees Paas en Marnix Quist. Voor PRO Sliedrecht: Hanny Visser, Timo Pauw, Peter de Borst, Rob Penning en Wim Blanken. Het CDA stuurt Ad de Waard, Rens de Besten en Ton Spek, met laatstgenoemde als fractievoorzitter. De PvdA vaardigt Anton van Rees en Jennifer Lanser af en de VVD gaat de raad in met Len van Rekom en Alexander Kieft.

Nu is dit het voorlopige lijstje. Uiteraard komen daar nog nieuwe namen bij als het college bekend wordt. De wethouderskandidaten zijn namelijk Hans Tanis (SGP-CU), Hanny Visser (PRO), Ad de Waard (CDA), Ben van der Plas (PvdA) en Len van Rekom (VVD). Dat maakt alleen de twee PvdA-namen al definitief.

Voorkeurstemmen

Bij het lijstje raadsleden hierboven is de naam van Rens den Besten in de CDA-fractie opvallend. Hij passeerde Vincent Prins op basis van voorkeurstemmen. Bij PRO Sliedrecht kreeg Jeroen Loeve veel voorkeurstemmen maar hij prefereert eerst vier jaar als burgerraadslid te opereren. ,,Jeroen wil eerst het vak leren", deelde fractiegenoot Timo Pauw mee. Omdat Loeve afstand deed van zijn zetel was er weer plek voor Wim Blanken.

Smoelenboek

De gemeente gaat op de website www.sliedrecht.nl alle nieuwe raadsleden voorstellen via een 'smoelenboek'. Behalve een pasfoto en naam kunnen de sitebezoekers ook direct naar de audiofragmenten van optredens van de raadsleden tijdens vergaderingen. Tevens is via het smoelenboek het stemgedrag van elk raadslid te zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie