Beursvloer biedt ook ondernemer kansen

30 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - In Sliedrecht vindt 15 mei de Beursvloer Sliedrecht plaats; een ruilhandel van menskracht en middelen die de deelnemers nodig hebben. Een van de deelnemers is Gert Jongeneel van Jongeneel Advocaten. Hij noemt de Beursvloer een 'goed initiatief'.

Door Marjanne Dijkstra

Mensen moeten steeds vaker samen zaken gaan oplossen, en de Beursvloer Sliedrecht wil met de ruilhandel die zij biedt voorzien in die behoefte. Advocaat Gert Jongeneel vertelt: ,,We krijgen nu heel veel aanvragen van mensen voor giften, hulp of sponsoring. Dat is best wel eens goed om te doen, maar net als anderen hebben ook wij het in onze branche moeilijk en moeten we hard werken voor ons geld. We willen wél graag iets bijdragen en de Beursvloer Sliedrecht is daarvoor een goede manier. Zo willen wij mediation aanbieden bij bijvoorbeeld verenigingen met bijvoorbeeld een probleem in het bestuur. We kunnen hen een advies geven om verder te komen."

Het advocatenkantoor werkte eerder al op een dergelijke basis. Jongeneel: ,,De sociale moestuin wilde bijvoorbeeld graag een ANBI stichting oprichten. Op die manier konden zij donaties ontvangen die de gevers kunnen aftrekken van de belasting en dat is voordeliger. Ze kregen die status niet zomaar. Toen wij contact opnamen met de inspecteur bleek dat de formulieren niet helemaal goed waren ingevuld en de inspecteur geen goed beeld had van de organisatie. Hij had niet begrepen dat de sociale moestuin een

idealistisch karakter had. Uiteindelijk kreeg de sociale moestuin de status die ze wilde door onze bemoeienis. Daar zit voor ons tijd en geld in, maar er staat iets tegenover én ik vind het veel leuker dan simpelweg geld geven. Hier heeft een partij veel meer aan omdat het structureel iets oplost. Ik denk dat veel meer bedrijven zich op deze manier nuttig kunnen maken voor de samenleving. Het helpt je betrokken raken bij de gemeenschap. Ik zou elke ondernemer dan ook oproepen om deel te nemen aan de beursvloer."

Meer informatie: www.beursvloersliedrecht.nl.

advertentie
advertentie