Afbeelding
Archief BDU Media

Slachtoffers Cinjee naar gerechtshof

29 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De slachtoffers van het failliet verklaarde financieel adviesbureau Cinjee doen weer een poging hun zaak voor de rechter te krijgen. Dat meldde Hart van Nederland woensdagavond. Bij het faillissement van Cinjee Advies uit Sliedrecht verdween in totaal 54 miljoen euro met tientallen gedupeerde klanten en investeerders als gevolg. Toch besloot het OM de familie niet strafrechtelijk te vervolgen. De slachtoffers deden woensdag een nieuwe poging bij het Gerechtshof.

,,De omvang van dit schandaal is dermate groot dat er een maatschappelijk belang is om vervolging te rechtvaardigen", zegt Otto Strouken-Busink, woordvoerder van de slachtoffers, in het SBS6-programma. In het programma is Truus de Jong te zien, één van de gedupeerden. Zij vertrouwde Cinjee 290.000 euro toe en zag het geld nooit meer terug. ,,De familie Cinjee kende haar klanten goed uit de kerkelijke kringen. Daardoor was er heel veel vertrouwen", legt Strouken-Busink de werkwijze van Cinjee uit.

Het televisieprogramma Tros Opgelicht besteedde in 2012 aandacht aan de zaak.

Het OM ging niet over tot vervolging omdat niet bewezen kon worden dat er sprake was van oplichting. Wat het Gerechtshof beslist wordt duidelijk over 6 weken.

Cinjee Advies was een onafhankelijk financieel adviesburo, een grote intermediair in verzekeringsland met bijna 260.000 klanten. Ze behoorde tot de 20 grootste intermediairbedrijven van ons land. Op 19 juli 2011 ging dit bedrijf failliet en sleepte talloze gedupeerden mee in haar val.

Kort na het faillissement startte de voormalige directie een nieuw bedrijf op: OOA Consulting Group. Ongeveer een jaar later (2012) werd ook voor dit bedrijf faillissement aangevraagd.

De gedupeerden van beide bedrijven hebben zich verenigd in de stichting Slachtoffers Cinjee Advies.

advertentie
advertentie