Vink wil meer dan paarden en pannenkoeken

31 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Aan de Kweldamweg 8-10 in Sliedrecht, wil Jan Vink, eigenaar van de Bioderij, zijn agrarisch bedrijf fors uitbreiden. Vink heeft al een vergunning voor een paardenfokkerij voor 150 paarden tot 3 jaar en 65 sportpaarden. Daarnaast heeft hij bouwplannen voor een nieuwe woning, een bakkerij om de Bioderij-producten te promoten, een klein restaurant en een biologische schuur voor 40 koeien, 25 pinken en kalveren, 30 schapen en 400 kippen. Voor deze bouwplannen in het Groene Hart heeft Vink een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Aanvankelijk wilde Vink tot maximaal 4000 kippen houden. Dat aantal zou vallen onder intensieve pluimveehouderij en daartegen tekende zijn buurman Smits bezwaar aan. Hij maakte zich onder meer zorgen om de stank en de volksgezondheid. Ook de provincie ging niet akkoord met intensieve veehouderij op die plek. Daarom is in het huidige plan van Vink het maximaal aantal kippen teruggebracht naar 400 stuks.

Als Vink de nieuwe vergunning krijgt is het ook toegestaan om nevenactiviteiten te ontplooien met vakantieappartementen, kamerverhuur en/of een bed en breakfast. Ook kleinschalige horeca zoals een theeschenkerij of ijsverkoop behoort dan tot de mogelijkheden. Daarnaast is het toegestaan zorgverlening te bieden in de vorm van een dagopvang of sociale werkplaats.

In verband met de toename van het aantal werknemers en bezoekers wordt het parkeerterrein uitgebreid tot 59 plaatsen.

De vergunning is aangevraagd onder de naam Stoeterij Black Horses B.V.

advertentie
advertentie