4 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Kerkbuurt etalages kleuren Oranje

SLIEDRECHT - Alle winkeliers op de Kerkbuurt zijn door vijf enthousiaste collega's uitgenodigd om mee te doen aan een etalagewedstrijd met als thema 'de sfeer van het Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië'. Het winkelende publiek kan stemmen op de mooiste etalage en maakt kans op leuke prijzen.

Door Ria Scholten

Het Actiecomité Kerkbuurt is in februari 2013 opgericht en bestaat uit Suzanne van TEAM Kapsalon, Youri van Kom Aan Tafel!, Yoni van MoJo Hair, Marilyn van Shoeby en Hanneke van Van der Vlies Schoenen. ,,We hebben al heel wat activiteiten georganiseerd, waarvan er dit jaar enkele worden herhaald. Een van de nieuwe acties is de etalagewedstrijd", vertelt Hanneke. ,,In de periode van vrijdag 13 juni tot en met maandag 23 juni kan het publiek een stem uitbrengen op allermooiste WK etalage. Dit is mogelijk via de website van deze krant (www.hetkompassliedrecht.nl). Wie op de banner klinkt krijgt een lijst van de deelnemende winkels. Er kan ook via de Facebook pagina van de Kerkbuurt worden gestemd. Jordi de Jonge maakt foto's van alle deelnemende etalages die op de website www.mooisliedrecht bekeken kunnen worden. Dit maakt het kiezen wat gemakkelijker. Onder de stemmers worden twee leuke prijzen verloot: een dinerbon van Kom Aan Tafel! en een gratis knipbeurt bij TEAM Kapsalon."

De Kerkbuurt is van oudsher het winkelhart van Sliedreht met veel zelfstandige ondernemers. ,,We merken dat dit ook de mensen die buiten ons dorp wonen aanspreekt", aldus Hanneke. ,,Het winkelaanbod is recent uitgebreid met Goedeboeken en Le Sjalerie. Binnenkort opent De Tuinen een vestiging in het pand naast Brasserie De Dijk. Met elkaar proberen we het zo gezellig en attractief mogelijk te maken. De bloembakken zijn weer gevuld en zorgen voor een kleurige noot in onze winkelstraat. Gort Modern Wonen heeft enkele weken geleden een fraaie 'social bank' geschonken, die een plekje ter hoogte van de Grote Kerk heeft gekregen. Op zaterdag 14 juni wordt de traditionele Kerkbuurt braderie gehouden. Een bezoekje aan de vele kraampjes kan dan worden gecombineerd met de keuze van de mooiste etalage."

Foto-onderschrift:

Het Actiecomité Kerkbuurt brengt leven in de brouwerij.

advertentie
advertentie