Klap op Brede School Baanhoek

11 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht wil nog voor de zomervakantie een definitieve klap geven op het bouwproject Brede School Baanhoek-West. Het college heeft de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met het plan en de bijbehorende kosten. Die bedragen bijna 4.239.000 euro zonder gymzaal of ruim 5.111.000 euro mét gymzaal. Dit hangt af van de realisatie van de nieuwe sporthal aan de Benedenveer. De schooldirecties hebben aangegeven het acceptabel te vinden dat er geen gymzaal in de Brede School komt, als er een paar meter verderop een sporthal wordt gerealiseerd.

Ook staan er in de definitieve versie van het plan Brede School Baanhoek-West enkele wijzigingen wat betreft het aantal lokalen. Voor de Anne de Vriesschool werd uitgegaan van zes permanente en twee tijdelijke lokalen maar uit een nieuwe leerlingenprognose blijkt dat de bouw van zes lokalen voldoende is tot 2024. Daarna zou er pas een tekort optreden van één lokaal. De komende jaren worden frequent leerlingenprognoses opgesteld om te monitoren of dit tekort zich daadwerkelijk zal voordoen. Ook de directeur van de Bleyburgh heeft aangegeven dat vijf lokalen voldoende zijn, in plaats de aanvankelijk berekende zes. Dit komt overeen met de leerlingenprognose speciaal onderwijs van mei 2014.

De gemeenteraad zal het plan nog voor de zomer in stemming brengen. Bij een positief besluit wordt begonnen met het selecteren van een architect voor het ontwerp van de nieuwe school. Het college hoopt daarom dat de raad direct na de zomervakantie een besluit kan nemen over de sporthal in de Benedenveer. ,,Zodra een architect is geselecteerd, moet bekend zijn of er een ontwerp met of zonder gymzaal moet worden gemaakt, anders loopt de planning vertraging op", stelt het college in het raadsvoorstel. Het streven is om de Brede School Baanhoek-West medio 2016 op te leveren.

Die andere Brede School aan de Prickwaert wordt overigens donderdag 19 juni opgeleverd. De weken daarna wordt de school verder ingericht. Op donderdag 17 juli start de verhuizing.

advertentie
advertentie